Helyi közélet

2016.10.04. 05:41

Rend- és honvédelmi nap

fenyvesi

A határon szolgáló katonák és rendőrök tiszteletére, a helyi focipályán rendezték meg  „Tisztelet a hősöknek!” címmel az első rend- és honvédelmi napot az Ecseg Községi Polgárőr Egyesület szervezésében.

[caption id="" align="aligncenter" width="1193"] Lányos barátkozás a fegyverrel[/caption]

 

Ecseg. A rendezvény hivatalos megnyitásakor Pál Annamária rendezvényfelelős elmondta, remélik, hogy az ecsegi mellett még sok hasonló rendezvény követi a fenti eseményt országszerte. És a civil lakosság részéről így is kifejezésre kerül a megbecsülés és tisztelet a közszolgálatában álló katonák, rendőrök, mentők és katasztrófavédelmisek mindennapi munkája. A rendezvényen a helyi polgármester, Moravcsik Ferenc mellett tiszteletét tette Vida Ottó Kolozs ezredes, a Pásztói Rendőrkapitányság vezetője, valamint a megyei polgárőrség dél-nógrádi térségi referense, Tóth Melinda.

[caption id="" align="aligncenter" width="1039"] A KSM Héhalom önkéntesei és a pásztói hivatásos tűzoltók szituációs gyakorlatot mutattak be a rend és honvédelmi napra kilátogatóknak[/caption]

A rendezvényre kilátogatók ezúttal több szakmai jellegű bemutató részesei lehettek.  Többek között a KSM Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Pásztói Hivatásos Tűzoltóság egy közös, látványos szituációs gyakorlatot mutatott be, miközben a sportpálya legtávolabbi pontján az Airsoft Mátra Lövészklub asztalánál marok lőfegyverek, taktikai felszerelések sokasága várta az érdeklődőket. Ezt követően a kíváncsiskodók magukra ölthették a golyóálló mellényt és a különböző típusú fegyverekkel lövészeti lehetőséghez jutottak.

[caption id="" align="aligncenter" width="1193"] Pál István a helyi polgárőr egyesület elnöke, Vida Ottó Kolozs ezredes a Pásztói Rendőrkapitányság vezetője és Moravcsik Ferenc polgármester Ecsegen a közbiztonságról is egyeztetett[/caption]

Mellettük kapott helyet a rendőrség sátra, ahol határvadász-toborzót tartottak, illetve a rendőrautó, a motorkerékpár és egy járműszimulátor került az érdeklődés középpontjába. A javában zajló programok közepette érkeztek meg Pásztóról a Sidi lovastanya lovasai, akik sétalovaglási lehetőséget kínáltak a jelenlévők számára, miközben a focipálya másik sarkában a szintén Pásztóról érkezett mentősök is bemutatót tartottak.

[caption id="" align="aligncenter" width="1271"] A rendőrségi sátornál a motorkerékpár is nagy sláger volt[/caption]

A hivatalos események mellett a gyermekeket hatalmas ugráló vár, a megéhezetteket pedig helyben készített vadból készült gulyás, édesség árus és büfé is várta. Az eseményen a zenét Figura Jenő szolgáltatta, majd a programok végén az ecsegi Vidám Fiúk zenekara szórakoztatta az idei rend- és honvédelmi napra kilátogatókat.

Cz.Zentai

[caption id="" align="aligncenter" width="1280"] A Sidi lovas tanya lovaglási lehetőséget is biztosított a részvevők számára[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában