Helyi közélet

2016.09.01. 06:46

Püspöki Borverseny

fenyvesi

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a "Püspöki borversenyt", a Hanák Kolos Közösségi és Emlékház Nagy pincéjében, ahol a borok minősítésére, rangsorolására került sor, szakmai és a fogyasztói szempontok figyelembevételével.                                                

 

Szurdokpüspöki. Szűkebb pátriánkban megrendezett, nagy népszerűségnek örvendő borversenyen a bortermelők fehér- és vörösbor kategóriában is megmérették magukat. A borkultúra az elmúlt években annyit fejlődött, hogy már válogatnak az emberek, érdeklődnek, hogy mit igyanak különböző húsokhoz, halakhoz.

A versenyre benevezett "hegy leveket" szakmai zsűri véleményezte. Döntésük alapján derült ki, hogy mely' nedű a legjobb, illetve melyik érdemel arany, ezüst és bronz minősítést. A borbírák az Európai Borlovagrend Hungaria Conzulátus tagjai voltak: Dr. Hajas Pál a zsűri elnöke Pro con­zul, Halas Csaba borlovag, Pusztai Sándor borbíró, Kellár F. János Immánuel borbíró, Adamecz Pé­ter zsűritag, Juhász Oszkár János ceremónia mester, borbíró.

Lépésről-lépésre haladva, a megjelenéstől az illaton át, az ízek elbírálása során igazából csak felkészültek, hogy az egyes részeket összerakva az egészről, a harmóniáról, a bor tényleges értékéről alkossanak véleményt. Döntésük alapján az aranyérmet Habók Zsolt a Cabernet Sauvignonnal, Bognár Zsolt az Irsai Olivérrel és Babiczki László szintén Irsai Oliverrel nyerte. Habók Zsolt Szürkebaráttal, Babiczki László Pinot grigiorral, Kaszás Gergő Olaszrizlingel ezüst érmes lett, a bronzérmet Kaszás Gergő Kékfrankosával, Menus Márk Olaszrizling küveébel és Német Gábor Zengő küve borával nyerte. A díjakat Bodrogi István borlovag adta át, a rendezvényt Kodák József örökítette meg.

                           

A verseny az ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjátadással zárult.

(NBA)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában