Helyi közélet

2016.08.04. 05:06

Péntektől felpezsdül a várkert

fenyvesi

Idén új helyszínen, a Cserhát aljában rendezik meg a három napon át tartó Mátraalja Fesztivált. Tavalyi helyéről, azaz a pásztói strandról ugyanis költöznie kellett. A szécsényi várkertben viszont tárt karokkal fogadják a népszerű eseményt. Így a festői környezet idén is védjegye marad a fesztiválnak. Augusztus első hétvégéjén mások mellett a Hooligans, Majka & Curtis és az Ocho Macho is koncertet ad a Forgách-kastély kertjében. Mindezek mellett a tavon vízi sportoknak, a parton pedig palóc gasztronómiának hódolhatnak a fesztiválozók.

 

Szécsény. Hazánk legfiatalabb könnyűzenei rendezvényeként mutatkozott be tavaly nyáron a Mátraalja Fesztivál. Bár a kezdeményezés sikeres volt, ennek ellenére idén mégis költöznie kellett Pásztóról. Ugyanis a helyi önkormányzat vezetője szerint veszteséget okozna a településnek. A pásztói lakosoknak a fesztivál alatt nélkülözniük kellene a strandot, illetve csak fesztivál-belépővel látogathatnák azt.  Így viszont marad a megszokott rend, a helyiek nem maradnak egy hétvégére sem fürdőzés nélkül.

A visszajelzések alapján gyorsan kiderült, hogy a térségben hatalmas igény van a folytatásra. Ezért a főszervezők lelkesedése nem hagyott alább a kezdeti nehézségek ellenére sem. Tóth Péter, a fesztivál főszervezője lapunknak elmondta, hogy idén nem fogadta be Pásztó a rendezvényt, de a hír hallatán nem estek kétségbe. Hozzátette, hogy egyébként is szerettek volna továbblépni, érdekesebb, patinásabb helyszínt találni a fesztiválnak. A szécsényi Forgách-kastély pedig önmagában is látványosság. A park egy része ráadásul természetvédelmi terület.

[caption id="" align="aligncenter" width="881"] Majka & Curtis idén is a húrok közé csap…[/caption]

Idén a magyar hip-hop legendás alakjai is fellépnek a fesztiválon. Koncertet ad Sub Bass Monster, a Hősök, Majka & Curtis, Ganxsta Zolee és a Kartel. Pénteken az Ocho Macho, szombaton pedig a Margaret Island zárja a fellépők sorozatát. Ezek mellett a partysátorban mindhárom napon reggelig szólnak a DJ set-ek. Napközben családbarát programokkal várják a látogatókat. A kastélykert taván pedig jetsky-re pattanhatnak a vállalkozó kedvűek. Ahogy az előző évben, a gasztronómia most is hangsúlyos eleme lesz a Mátraalja Fesztiválnak. A vendégek a tóparton pihenve a térségre jellemző, igazi palóc ételeket is megkóstolhatják. Ezek után pedig jöhet a kastélykerti vigasság egészen hajnalig.

Aki csak teheti, látogasson el a festői környezetben megrendezett II. Mátraalja Fesztiválra, és élvezze a három napon át tartó jobbnál jobb koncerteket!

Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában