Ecseg

2018.02.16. 12:14

Pályázati pénzek a hátrányok ellen

Csaknem száz­negy­ven­millió forintot nyert el a közelmúltban a település önkormányzata.

N.O.

A kapott összeg­ből a falu a Cserháti Romákért Közhasznú Egyesülettel karöltve szeretné segíteni a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózását.

A projektbe annak a hetven személynek a bevonását tervezik, akik a község első számú elmaradott területén élnek, azaz a Dankó utcában.

Az önkormányzat céljai között szerepel többek között, hogy növekedjen a programban résztvevők képzettségi szintje, a foglalkoztatásba kerülők száma, valamint a gyerekek óvodába iratkozásának aránya. Ezen felül javítanák a fiatalok iskolai előrehaladási esélyeit, tanulmányi eredményeit és szabadidős lehetőségeiket. További megvalósítandó tervük, hogy jobb legyen az itt élő emberek egészségügyi állapota és csökkenjen a szenvedélybetegséggel küzdők száma. Ahhoz, hogy a fent említetteket teljesítsék, olyan tervet dolgoztak ki, melyben a különböző területeket érintő beavatkozások és tevékenységek egymást kiegészítve és egymásra épülve fejtik ki hatásukat.

Szerveznek gyermek- és ifjúsági programokat, tanodai jellegű szolgáltatásokat, tematikus táborokat, kirándulásokat, sport- és egészségnapokat, de különböző képzéseket is. Bevonnak szakmai vezetőt és szociá­lis munkásokat is, akik a résztvevők foglalkoztatásának elősegítésén dolgoznak majd. A projekt várhatóan 2020 decemberé­ben fejeződik be.

 

Címkék#Ecseg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában