2018.05.24. 22:08
Óriási siker: nógrádi páré az év Food Truck közönségdíja
A budapesti Kincsem Parkban, május 4. és 6. között rendezték meg a Food Truck Show-t, amelyen zöldfülűként marta el a közönségdíjat a balassagyarmati pár a többi, már tapasztalt kolléga elől.
A Street Food Egyesület évente nyolc-tíz helyszínen rendezi meg a nagy sikernek örvendő Food Truck Show-t azért, hogy minél több városba elvigye a minőségi, utcai gyorsételeket.
A Street Food Konvoj egyik állomása volt a budapesti Kincsem Park, ahol 51 autós vett részt, és körülbelül 50-60 ezer adag étel fogyott el. Itt osztják ki a szakmai díjat, amelyet idén a Nosalty csapata a BazsaLicom Food Truck-nak ítélt oda, továbbá a közönségdíjat, amelyet – az ott megfordult több mint 25 ezer ember véleménye alapján – a nógrádi Food Maffia kapott meg.
- A zsűri a szakmai díjazottat a legjobb húsos, vega és édesség kategóriákban indultak közül választotta ki és úgy gondoltuk, ez a szabály vonatkozik a közönségdíjasra is – kezdte Mogyorósi Tamás, a Food Maffia egyik tulajdonosa. – Mivel mi egyik kategóriába sem tartozunk, így sokáig nem is tudtuk, hogy ránk egyáltalán lehet szavazni – mondta mosolyogva. Hozzátette: az ott megjelent autósok közül sokan pályáztak erre a címre, mert ez a kocsisok körében nagyobb elismerésnek számít a szakmai díjnál.
A Food Maffia néven futó négykerekű gyorsbüfét egyébként 2017 közepe óta párjával, Adamkó Krisztinával együtt üzemelteti, de az egész család segédkezik a munkálatokban. Portálunknak elárulták, mi a sikerük titka:
- Fő profilunk a toasty (húsos) szendvics kategória – közölte Tamás. – Ezen belül mindenféle ízkombinációt el lehet érni, csak az ember kreativitása szabhat határt. A vadorzóra keresztelt nógrádi csodaételünket mindenhová magunkkal visszük, mert az emberek odáig vannak érte.
Vadorzó
Feketeribizli pálinkás, erdeigyümölcsös lilahagyma lekvárból, fekete sörrel sült vaddisznócombból és kézműves camembert sajtból áll.
- Tudni kell, hogy azért olyan finom, mert csak és kizárólag nógrádi alapanyagokat használunk. Ez azt jelenti, hogy a sörünket Rétságon, a pálinkánkat Bánkon, a tejes alapanyagainkat Szentén, a húsainkat, valamint a zöldségeinket és a péktermékeinket is különböző nógrádi kisvállalkozásoktól, őstermelőktől szerezzük be. Háziszörpünket szintén helyi, balassagyarmati és honti közreműködés segítségével keverjük – mondta Tamás. Kiemelte: szerinte a kiváló alapanyag már félig szavatolja azt, hogy a végeredmény is jó lesz, tehát nagyon sok múlik ezen.
Hogy honnan indult el ez az egész? Tamás elmondása szerint az ötlet Hollandiából származik. A párja, Krisztina ugyanis sokáig élt ott, ő pedig gyakran meglátogatta.
- Hollandiában nagyon jó szendvicseket csinálnak, amelyeket annyira megszerettünk, hogy mi is elkezdtünk otthon kísérletezni az ízekkel. A barátokkal, családtagokkal kóstoltattunk, majd jött a lehetőség – szintén Hollandiából – autó téren. A kettőt pedig összegyúrtuk és megszületett a csoda.
Mint mondták, nekik ez mára szerelemmé vált, egy olyan gyümölcsöző elhivatottsággá, amely rengeteg munkával jár. Mellesleg Krisztina és Tamás végzettsége távolról sincs köszönőviszonyban a gasztronómiával. Egyikük mérnök, míg másikuk vállalkozóként dolgozik.
Az esemény óta rengetegen keresik őket szerte az országban. Vác, Esztergom, a balatoni fesztiválok, Pécs, illetve megyénkből Szécsény és Balassagyarmat is szeretné őket vendégül látni.