Szirák

2018.05.26. 19:43

Önként tették szebbé a falut

Összefogtak a helyi emberek, hogy szebbé varázsolják a települést.

N. O.

Mintegy huszonhárom önkéntes, valamint a Szirák Polgárosodásáért Alapítvány tagjai végeztek kertgondozási és parkosítási munkákat a napokban a község több részén.

Ribóczi Istvánné helyi lakó egy ólat ajánlott fel, hogy minél több cserepet, valamint téglát gyűjthessenek össze a hamarosan építendő kemencéhez, amely a közösségi ház udvarán kap majd helyet. Azon túlmenően, hogy az önkéntesek ezt elbontották, munkálatok során a szorgos kezű lakosok rendbe rakták többek között a Hősök terét, de a közösségi kert ribizli- és rózsaágyásait is. Különböző növények telepítésével megszépítették a pince bejáratát is. A munka végeztével pedig a sziráki asszonyok egy közös ebéddel kedveskedtek az egész nap keményen dolgozó önkéntesek számára, akik egészen este hat óráig segítettek abban, hogy a falukép még vonzóbb legyen.

Az alapítvány tagjai egyébként rendszeresen végeznek olyan közösségi munkálatokat, amelyek által nemcsak épül, de szépül is Szirák.

Kiemelt fotónkon: A szorgos segítők rendbe rakták a Hősök terét is – Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában