A vágatlan videózás királya

2018.05.26. 19:50

Ő a leghíresebb nógrádi YouTuber (videók)

Zvolenszki Zoltán, becenevén Guga tizenegy évvel ezelőtt, 2007-ben kezdte el működtetni mára már a külföldön élő magyarok közt is népszerű YouTube-csatornáját.

Oláh Nikolett

Guga és családja 2007-ben költözött Budapestről a Nógrád megyei Bánkra. A falusiak igényt tartottak a különböző közösségi programok – szüreti felvonulás, majális, focimeccsek és a többi – filmes megörökítésére és ezt a feladatot örömmel vállalta az akkor még felfedezetlen videós.

- Nem csupán kameráztam a falu eseményein, de a szervezésből is kivettem a részem. Rengeteg riportot készítettem így, vagyis nekem is meg kellett szólalnom az egyes videók alatt. Ezek sajnos később a csatornámról bizonyos okok miatt eltűntek, de már akkor nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a munkámra – kezdte Zoltán.

Hozzátette: az egész úgy vált személyessé, hogy egy napon kiment a természetbe főzni a gyerekeivel, megfilmesítette, majd úgy döntött, hogy egyre több hasonló, számára emlékezetes pillanatot oszt meg a világhálón.

Öt évvel később kapott egy értesítést a YouTube-csapatától, miszerint az általa készített rövid filmekkel – virtuálisan – megtöltött egy egész mozitermet.

Ez hatalmas dolognak számított, ugyanis még csak hozzászólni lehetett ezekhez a bejegyzésekhez, a megosztás, kedvelés és egyéb tevékenységek még a kanyarban sem voltak.

– Onnantól, hogy ez az értesítő megérkezett, szép lassan, tyúklépésben haladok előre. Folyamatosan növekszik a megtekintők száma, akiknek a nyomkövetésére kialakított grafikon nem mutat hullámzó tendenciát – emelte ki Zoltán.

Guga leglátogatott videói között a " target="_blank" rel="noopener">„sima ügy: családi összeomlás” sorozat és a láncfűrészekről szóló anyagok szerepelnek, több mint százezres nézettséggel.

 

 

- A vidéki embereket érdekli ez inkább. Ők találkoznak testközelből fűrészekkel és fedeznek fel hasonlóságokat a sajátjuk és az én falusi életem között. Egy fővárosi ezeken inkább csak nevet és a helyzet az, hogy a valóság tényleg vicces, kivéve, ha elmész külföldre dolgozni – mondta.

 

 

Zoltán eredeti szakmája egyébként szobafestő, de elmondása szerint nem igazán dolgozott ebben. Az idő előrehaladtával vált informatikussá és a mai napig saját műhelyében bütykölgeti a meghibásodott masinákat.

- A laptopjavítás falun nem éppen egy jól fizető szakma. Kellett mellé valamilyen plusz bevétel, hogy a családomat el tudjam tartani.

Azt álmomban sem gondoltam, hogy majd a YouTube-tól kapom a fizetésem – tette hozzá mosolyogva.

Mint mondta: nagyon büszke sikereire a felesége, Bene Annamária, aki zenetanárként dolgozik Vácon, valamint két fiúgyermekük, Benjámin és Levente.

 

Zoltán feleségével, Annamáriával. Fotók: Facebook

 

Zűrös gyermekkor

Zoltán a gyönyörű Gyulán nőtt fel, de korán rossz társaságba csöppent. Az utcai bandája sorozatosan randalírozott, amiből ő sem maradhatott ki. Egyszer két és fél hónapot ült a börtönben egy ilyen meggondolatlanság miatt. Szabadulása után rájött, ez az út nem vezet sehová az életben és – apai nyomás hatására – elköltözött Budapestre.

- Nem volt célom ezzel a csatornával, csak elkezdtem csinálni, mert jól esett.

- Valahol mindig bennem volt, hogy megmutassam magam. Rendszeresen írtam ismert portálok blogjaira, ahol bárki megoszthatta a munkáját. Az enyémet többször is jónak találták, de a filmezés az én igazi szerelmem. Úgy érzem, azzal sokkal több információt tudok átadni az embereknek – mesélte Guga.

A videósokat három kategóriába sorolja

- Véleményem szerint vannak a profik, mint például Dancsó Péter, illetve a középkategóriások, akiknek minden kisfilmük eléri a száz-, vagy kétszázezeres nézettséget. Aztán következnek az alsókategóriások, akik szintén kapnak pénzt a munkájukért, de a nézettség jóval kevesebb az előbb említetteknél. Vagyis havi 100-150 ezer forintot kap a csatornájáért, ez a megtekintések számától függ. Én a legutóbbi csoportba tartozom – mondta Zoltán.

Guga minden nap gondoskodik arról, hogy egy rövid, vagy hosszabb film elkészüljön és megoszthassa azt a közönségével. Ezért komoly tervekkel vág neki a következő hónapoknak:

- A jövőben érdekes emberekkel szeretnék riportokat készíteni, ezért folyamatosan utazgatni fogok. Hamarosan egy Ausztriában élő férfihez látogatok, aki állami gondozottként nevelkedett és aki Berlin utcáin kéregetett. Most velem egyidős és ahogyan az enyém, az ő élete is helyrejött. Az is kiderült, hogy mindketten gyulaiak vagyunk és ismer engem régről, ezt a találkozást már nagyon-nagyon várom – zárta gondolatait a nógrádi YouTuber.

 

Zoltán különleges kabalája egy igazi, mumifikálódott macska, amelyet ő talált.

 

Guga és családja nagy állatbarátok és olykor-olykor szeretnek a kis kedvencekkel bohóckodni. Kiemelt fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában