Salgótarján

2017.11.24. 14:15

Nyílt napot tartottak a Rendőrkapitányságon

A megyeszékhelyen színes programokkal, bemutatókkal várták a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalokat a rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon november 23-án 9 órától megtartott nyílt napra több középiskolás végzős diák látogatott el. A rendezvényt Ponyi Béla rendőr ezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, aki elmondta a fiataloknak, hogy ő közel 30 éve választotta ezt a hivatást és ma sem döntene másként, majd bemutatta a rendőrkapitányság hierarchikus felépítését és munkatársai mozgalmas egy napját.

 

Fotók: police.hu

 

Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós ismertette a fiatalokkal a rendőrség rövid történetét, az egyenruha változásait, valamint bemutatta a rendőrök által használatos járműveket és eszközöket. Ezt követően a diákoknak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály munkatársai tartottak Lina nevű kábítószerkereső kutyával egy rövid, de látványos bemutatót, majd beszéltek a kutyák kiképzéséről, az állatokkal való munka szépségeiről, és válaszoltak a fiatalok ezzel kapcsolatos kérdéseire. Ezt követte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Alosztály beosztottjainak bemutatója.

 

 

A nyílt napon részt vett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportjának tagja, aki ismertette a fiatalokkal a határvadász-képzés és a rendészeti szakgimnáziumokba történő felvételi követelményeket és a felvételi eljárások rendjét.

A rendőrök készséggel álltak rendelkezésre, hogy a jelentkezés feltételein túl a rendőri hivatásról, a határvédelmi feladatokról és saját tapasztalataikról is tájékoztatást adhassanak a határvadász, illetve rendőri szolgálat iránt elhivatottságot érzőknek.

 

 

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában