Helyi közélet

2016.08.10. 09:43

Népszerű a Házi Bolt

fenyvesi

Szécsény. Az egykori városkapu mellett két éve nyílt meg a Helyi Termékek Boltja, azaz a Házi Bolt, amelyet a Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. üzemeltet. Az üzletben nagyrészt olyan áru kapható, amely Szécsényben vagy környékén élő termelőktől származik, vagy az ott lakó népi iparművészek készítettek.

Igen széles a különböző kézműves technikával készült portékák választéka, a fonott kosártól kezdve a horgolásokon keresztül a fazekas tárgyakig. Megtalálható a boltban a hűtő mágnesek sokfélesége, de kapható képeslap, vagy térképpel ellátott színes kiadvány a városról.

[caption id="" align="aligncenter" width="852"] Igen széles a különböző kézműves technikával készült portékák választéka[/caption]

Gazdag a növénytermékek kínálata is: dió, tökmag, mák, lenolajmag, különböző mézfélék, közöttük a tavalyi díjnyertes pitypangméz. Jelenleg nyolcféle gyógynövényszörp közül válogathatnak a vásárlók, de természetesen a polcokon más egyéb termékek is sorakoznak.

Csipai Irén eladó azt mondta, hogy egyre népszerűbb a városban a boltjuk. A helyiek a céltudatos vásárlók közé tartoznak. Boltjuk a történelmi belvárosban található, így sok turista is rájuk nyitja az ajtót, ők inkább az emléktárgyak után érdeklődnek, de az ajándéktárgyak mellett egyéb termékeket is vásárolnak.

Az üzlet nyitva tartása alkalmazkodott a turizmushoz, pénteken, szombaton és vasárnap meghosszabbított idővel, 18 óráig vannak nyitva.

Szenográdi Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában