Útépítés

2018.10.10. 19:21

Nagy útfelújítás indul a 21-esen, ez minden közlekedőt érint

Mátraverebély belterületén tervezetten három héten át útszűkületen keresztül haladhat a forgalom a Vasút úton a 21-es számú főút érintett szakaszán tervezett csomópont építési munkái miatt.

NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint az ideiglenes forgalomterelés október 11-től lép életbe, és várhatóan november elejéig tart majd. A terelések idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

A 21. számú főút kétirányú forgalma nem változik, a haladás 2×1 sávon folyamatosan biztosítva lesz ebben az időszakban is.

Mint írják, a kivitelezés mindkét szakaszon ütemterv szerint halad. A forgalomtereléssel is érintett Tar és Mátraverebély térségében teljes munkaterületen dolgozik a kivitelező. Befejeződtek a rézsűképzési munkák és padkakészítések, valamint a sámsonházi bekötő út utáni szakaszon a bal és jobb pályák pályaszerkezeti rétegeinek építése a tari nagy szikláig, így a forgalom átterelésre került a bal pályára. Ezt követően azonnal megkezdődött a meglévő 21-es marása és bontása. A műtárgyak építése is zajlik a teljes szakaszon.

Az V. szakaszt illetően mind külterületen, mind Kisterenye belterületén az új jobb pálya pályaszerkezetének építése zajlik. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódik a három belterületi aluljáró jobb oldalának építése. Október vagy november hónapban megkezdődik a belterületi járdák építése is.

A teljes szakaszon 60 km/h (belterületen 40 km/h), sebességkorlátozás, és előzési tilalom van érvényben. Belterületen a keresztező mellékutcák a munkák függvényében időszakosan hosszabb időre lezárásra kerülnek. Jelentős, időszakosan torlódást is okozó forgalomkorlátozásokra a 23 számú út, és a 2409 j. út csomópontjaiban lehet számítani, előreláthatólag november végéig.

A főút öt szakaszán összesen 26,1 km hosszan valósul meg a négynyomúsítás. A fejlesztésnek köszönhetően javul a közlekedés színvonala és biztonsága, és megvalósul Salgótarján bekötése a hazai gyorsforgalmi úthálózatba.

2019 tavaszán fejeződhetnek be a munkálatok Nógrád megyében.

(Borítóképünket készítette: Ladóczki Balázs/N.M.H.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában