Feltörekvő fiatal

2018.05.18. 20:22

Molnár Alex hihetetlenül korán elkezdte bontogatni a nagy betűs élet szirmait

Korát meghazudtoló gondolkodással, nem éppen férfias hobbival rendelkezik a Cereden élő 18 éves fiatal. Alex komolyan veszi a jövőjét és nem kérdés: a vérében van az üzleti érzék.

Oláh Nikolett

Gondoljunk csak bele, mit csinál egy mai 18 éves? Jó esetben még iskolába jár, délutánonként megírja a házifeladatát, hébe-hóba a facebookozás mellett szakít időt egy kis tanulásra, esetleg eljár sportolni, mindeközben kőkeményen lázad a szülők ellen és a hétvégéket bulizással, a barátokkal tölti. Vagyis a felelősséget a lehető legtávolabbról próbálja elkerülni. Azonban Molnár Alex egészen más. Ő már fiatalon, 16 éves kora óta minden nyáron a ceredi önkormányzathoz jár dolgozni azért, hogy szakmai tudását bővítse, illetve imádott hobbijának, a virágtermesztésnek hódolni tudjon.

Alexnek nem volt egyszerű a kisgyermekkora, mert 2007-ben, hét éves korában a szülei elváltak. – Saját elhatározásomból azóta is apai nagyszüleimmel élek Cereden. Édesapámmal a napi kapcsolat elengedhetetlen számomra – mondta.

Hogy mi teszi őt különlegessé?

Egyrészt az, hogy bár nagyon fiatalon érte az óriási csalódás és lelkifájdalom, mégsem a linkutat választotta. Ugyanis a salgótarjáni közgében szerzi meg a nagy betűs élethez szükséges alapokat és a későbbiekben is szeretne maradni a pénzügyi pályán.

Másrészt öt éve saját indíttatásból kezdett el virágtermesztéssel foglalkozni (akkor még csak tizenhárom éves volt!).

 

Molnár Alex imád a növényekkel bíbelődni. Beküldött fotók

 

– Eleinte kétfajta növénnyel foglalkoztam: krizantémmal és kardvirággal. Idén viszont már a liliommal is megpróbálkoztam.

Kiemelte: a hobbijához semmilyen segítséget nem kér, de szívesen fogadja, ha egy-egy segítő tanács elhangzik. Mindent magának tervez, szervez, vásárol, majd elad. Tehát a nyári munka gyümölcsét és a családjától kapott pénzét minden egyes évben befekteti egy jobb, állítása szerint jövedelmezőbb dologba, a virágtermesztésbe.

 

Az üvegfólia alatt sorakoznak a szebbnél-szebb szálak.

 

Egy kis érdekesség

Virágai olykor-olykor bearanyozzák a ceredi templom oltárát.

Mint mondja: próbált már palántát is termeszteni, de az nagyon nagy rizikóval és felelősséggel jár, illetve sosem lesz első osztályú a „termék”, ezért inkább ezt a tevékenységet egyelőre még hanyagolja.

A tanulás mellett tovább szeretné bővíteni a virágfélék repertoárját a következő évben egy-két újabb virágfajtával, mert ezek teszik teljessé az életét.

Legkedvesebb időtöltése az utazás, de hobbija sokszor nagyobb előnyt élvez.

- Nagy a kereslet az általam elültetett és gondosan „felnevelt” növényekre. Akik a virágaimra igényt tartanak, azok évről-évre biztatnak és ez nagy örömet szerez nekem. A helybéliek, valamint a család körében gyorsan elkel az a körülbelül 1200-1800 szál krizantém és 300-500 szál kardvirág, amelyek az én felügyeletem alatt nőnek meg szép nagyra – mondta büszkén Alex.

Hozzátette: a szaktudást könyvekből és az internetről merítette. Ezenfelül a korán megszerzett tapasztalatai tanították meg őt arra, hogyan is kell ezt úgy csinálni, hogy a végeredmény mesés legyen.

 

Alex elmondása szerint üzleti kapcsolatait szintén a világhálónak köszönheti. - Nem egyszerű a választás: az ár-érték arányra mindig ügyelek, mert a piacon nem feltétlenül a legdrágább a legjobb palánta vagy virághagyma – árulta el a nool.hu-nak.

 

 

Ez a tizennyolc éves fiatal srác tehát – szerintünk – kimeríti a talpraesettség fogalmát. Portálunk bízik benne, hogy a dicséretre méltó különcsége nagy sikerekhez vezeti őt az életben.

 

 

 

 

 

 

Címkék#Cered

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában