Balassagyarmat

2018.07.18. 15:59

Robbanás a 22-esen: az ablakok is beleremegtek a kamionbalesetbe (friss infók)

Balassagyarmatnál akár komolyabb tragédia is történhetett volna abban a balesetben, ami a várost elkerülő 22-es főút nyugati lehajtója közelében történt szerda délelőtt.

Hegedűs Henrik

Fotó: NMH

Mint arról korábban hírt adtunk, a 22-es számú főutat lezárták, mert egy kamion borult az árokba. A jármű sofőrje szerencsére ép bőrrel, könnyebb sérülésekkel megúszta a jármű árokba borulását, majd a motortér kigyulladását.

 

NMH Fotó

 

Úgy negyed tizenkettő tájban először nagy dübörgés hallatszott, majd egy hatalmas robbanás, utána fekete füstfellegek csaptak fel az ég felé Balassagyarmat városszélén. A közeli Madách-ligeti lakótelep ablakai beremegtek, a dörrenést még a távolabbi Honti utcában is észlelni lehetett. Kisvártatva szirénázva megérkeztek a rendőrök, mentők, tűzoltók. Az emberek kíváncsian kérdezgették, mi történhetett. Először arra gondoltak, egy gázpalack robbanhatott fel a bevásárlóközpont környékén, ám nemsokára a világhálón közzétett képekből kiderült, egy búzát szállító kamion borult fel, zuhant a tetejére, és kigyulladt a motortere, ami nem sokkal később berobbant. A sofőr, aki az utolsó pillanatban még ki tudott kászálódni az összeroncsolódott vezetőfülkéből feltehetően túl nagy sebességgel közelítette meg az elkerülő úton a haladva, a nyugati lehajtó előtti éles balkanyart, a teherautó lesodródott, a túlsó oldali árokba borult, majd ezután következett a gyulladás és a robbanás. A gyorsan kiérkező mentők azonnal ellátták a sofőr sérüléseit, hasonlóképpen cselekedtek a kamiont hamar eloltó lánglovagok. A szerencsés kimenetelű balesetben a legnehezebb munka a műszaki mentési személyzetre várt, akiknek még hosszú órákba telt, míg a daru segítségével eltávolították a helyszínről a terebélyes járművet.

A baleset kimenetelét és az elhárítás folyamatát megerősítette Szikora Viktória, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, illetve Kiss Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A baleset helyszínelése véget ért, a főúton a forgalom ismét zavartalanul halad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában