úszunk a boldogságban

2018.10.17. 06:53

Megállapodtak: újraindult a gyarmati tanuszoda építkezése (fotók)

Újraindult az építkezés az Ipolypart utcai Révész László Tanuszodában. A Nemzeti Sportlétesítmény Fejlesztési Programban állami forrásból a Nemzeti Sportközpontok (NSK) által 2016 nyarán indult beruházás többször is elakadt, leglátványosabban az elmúlt öt hónapban.

Sziládi Krisztina

Fotó: Torjay Attila, NMH

Szeptember végén megszületett az egyezség: a Nemzeti Sportközpontok honlapján már olvasható a gyarmati tanuszoda kivitelezői szerződésének módosítása. A pótmunkák finanszírozását jóváhagyta a kormány, a kivitelezőnek december 15-ig kell befejeznie a munkákat A tavasz óta lelassult, majd elakadt kivitelezési munkák oka információink szerint a kivitelező pénztelensége volt, amit három ok idézett elő. Egyrészt a vállalkozó túlvállalta magát, hiszen tucatnyi létesítményt (tanuszodát, tornatermet és tantermet) nyert el közbeszerzéseken, másrészt az elmúlt években megindult építkezések miatt radikálisan megemelkedtek az alvállalkozói árak.

 

Munkát kínálnak

Köztudott, nem csak a beruházást, az üzemeltetést is az állam vállalta. A nyitáshoz már keresi az NSK Humánpolitikai Osztálya az alkalmazottakat: egy létesítményvezetőt, három fő úszómester-gépészt és három fő jegypénztáros-takarítót keresnek közalkalmazotti jogviszonyban. Első körben még novemberben vezetőt választanak, akinek feladata az alkalmazottak felvétele is. A gépészképzésre tanulmányi szerződés köthető. A kiírás feltételeit az NSK és az önkormányzat honlapján, elektronikus elérhetőségein olvashatják.

De legfőbb ok az immáron másfél éve húzódó kivitelezői szerződések módosítása volt, elsősorban az építkezés során fellépett pótmunkafeladatok finanszírozása és az ehhez köthető határidők módosítása ügyében. A szerződésekre szeptember végén került pont, ezekben az NSK jóváhagyta a mintegy 104 millió forintos pótmunkaigényt. Konkrétan az alapozási munkák talajvíz miatti megerősítését, a tetőszerkezet tervektől eltérő gyártó által előírt rétegrendjének módosítását és a szennyvízrendszer kiegészítő puffer-tartályainak üzemeltető által előírt beépítését tartalmazza.

Ezeket a kivitelező a műszaki ellenőr jóváhagyásával már elkészítette, de a konkrét finanszírozásáról csak most született megállapodás. A megállapodás szerint 30 napon belül nyújthat be számlát a kivitelező a pótmunkákról, a kivitelezői munkákat pedig december 15-én kell befejeznie. Ezután a sikeres terheléses próbaüzemmel zárva várhatóan jövő év elején nyitja meg kapuit a Révész László Tanuszoda.

Az uszoda iskolaidőben 9 és 16 óra között az általános iskolai órarend szerinti úszásoktatást, reggel 7 és 8 óra 30 perc és este 16 és 20 óra között, illetve iskolaidőn kívül egész nap a lakosságot szolgálja majd.

Az árak és szolgáltatások megtekinthetőek a már működő tanuszodák honlapján.

 

Kiemelt fotónkon: Tunyoginé dr. Gálik Ágnes, a város aljegyzője egyeztet Csach Gábor alpolgármesterrel a tervekről – Fotó: Torjay Attila, NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában