jegyzet

2018.05.26. 19:59

Világbéke

Mindig is rossz véleménnyel voltam a szépségversenyekről. A hölgyek vásárra viszik a bőrüket, rivalizálnak a másikkal, a lelkük mélyén pedig vérre menő csatát vívnak azért, hogy az ő fejükre kerüljön a korona. A giccseskedésről, az erőltetett műmosolyokról és a pénzről szól az egész cirkusz.

Szabó Rita

Mi magyarok is bővelkedünk az efféle rendezvényekben, országos megmérettetéseket is minden évben lebonyolítanak. A jelentkező hölgyek legtöbbje jogi vagy orvosi karra járó húsz-huszonkét éves, így a „csak” műkörömépítőként dolgozó, idősebb, de mégis szép lány több mint valószínű, hogy lemorzsolódik, már ami a döntőbe jutást illeti. Egy tavalyi versenyt már csak a poén kedvéért is megnéztem, az egyik kereskedelmi csatorna élőben sugározta.

A bemutatkozó kisfilmekben a lányok többsége elmondta, azért szeretne nyerni, hogy a kidobott állatokon és a rákbeteg gyerekeken tudjon segíteni. A filmek levetítése után némi „vonaglás” következett fürdő- és estélyi ruhában, majd a döntő pillanat. Először a harmadik, majd a második helyezett arcára ült ki az elégedetlenség, és az erőltetett, kötelező mosoly. Az első helyezett a meglepődöttségtől elpityeredett, majd elmondta: a koronával kiérdemelt hírnevével arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az emberek szeressék és támogassák egymást. Nemes célkitűzés.

Remélem, az idei győztes kicsit kreatívabb lesz. Ennél még a világbéke is eredetibb...

Fotónk forrása: pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában