Helyi közélet

2016.08.19. 05:17

Lepényfesztivál lesz

fenyvesi

Varsány. Idén, augusztus 19-én, és 20-án ismét megrendezik a község lepényfesztiválját. A program augusztus 19-én, péntek délután 14 órakor Bella Zsuzsanna festőművész kiállításának megnyitójával kezdődik a Hagyományőrzők Házában. Este pedig szabadtéri disco várja az érdeklődőket. A helyszínre kitelepül a Club Alcatraz, a meghívott vendég Newik lesz.

Augusztus 20-án, szombaton államalapításunk ünnepén 12.30 órakor kezdődik a lepényszentelő szentmise. Ezt követi 13.30 órakor az ünnepélyes megnyitó, amelyen köszöntőt mond Kanyó Judit polgármester, valamint Balla Mihály országgyűlési képviselő. Ezek után pedig kulturális programok szórakoztatják a rendezvényre látogatókat. Mindezek mellett egész nap folyamán lesz lehetőség lepénykóstolásra és vásárlására, valamint hintózásra is. A gyerekeket pedig vidámpark várja. Látogatható lesz a Római Katolikus templom, a Magyarok Nagyasszonya kápolna, a Hagyományőrzők háza, továbbá a Kézművesporta és a Falumúzeum is.

További programajánlók a Nógrád Megyei Hírlap mai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában