környezetünk

2019.01.16. 19:55

Lenyűgözően mutatja be a nógrádi tájat a fiatal füleki fotós, videós

Fotóit, videóit rengetegen megosztották már a közösségi oldalakon, lélegzetelállító felvételei ámulatba ejtik a nézőket. Micsuda Andrással beszélgettünk.

B.L.

Somos

Fotó: Micsuda András

A füleki Micsuda András nagyjából 2012 óta foglalkozik komolyabban fényképezéssel, akkor kezdte fejleszteni magát, teljesen autodidakta módon. Az utóbbi években rengeteget járta az erdőket, sokszor csak egy pillanatért járt egy adott helyre, akár többször is.

A díjnyertes fotó is sok munkát igényelt
Fotó: Micsuda András

- Addig másra nem is nagyon figyeltem, csak egy adott témára, így volt ez ennél a fényképpel is, amire nagyon sokat vártam – mesélte András. – Ezzel egyébként az Interreg Szlovákia-Magyarország határmenti kulturális és természeti örökség nemzetközi fotópályázatán az első helyen végeztem.

Természetesen a napokban rengeteg embert elérő, háromperces timelapse videóról is faggattuk. Mint elmondta, szerette volna megmutatni az embereknek a környékünket, és milyen más időszak lett volna erre jobb, ha nem az ősz.

- Ezeket a felvételekért eléggé megszenvedtem. Rengeteg várakozást igényelt, és persze nem is úgy születtek meg, hogy kimentem egy nap és minden olyan szép volt. Nem! Rengetegszer keltem fel hajnalban, hogy időben odaérjek és nagyon sok alkalommal fölöslegesen, mert elromlott az idő. Mindezt kerékpárral jártam be, nagyon sok alkalommal ami duplán kimerítő volt, mert egy-egy jelenetért sokszor két órával hamarabb kellett indulnom hogy időben odaérjek – zárt szavait a videós.

A látvány alapján kijelenthetjük: megérte!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában