Helyi közélet

2017.02.16. 08:02

Lemondott a képviselő

fenyvesi

Kedden tartotta soros ülését Szécsény város képviselő-testülete. Többek között tárgyaltak a város 2017. évi költségvetéséről, valamint az országos sajtóban is – nem feltétlenül pozitív hírekkel – többször szereplő Szécsény Holding Kft. átalakításáról. Ez utóbbi napirend tárgyalásánál heves vita alakult ki a testületben, amelynek hevében lemondott mandátumáról Borik Albert (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

Szécsény. Legutóbbi ülésén tárgyalta Szécsény város képviselő-testülete a Szécsény Holding Kft. és ellenőrzött társaságainak átalakításáról szóló előterjesztést. Ennek határozati javaslata szerint végelszámolással megszüntetnék a Szécsényi Városüzemeltetési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot és annak ügyvezetőjét visszahívnák. A cég feladatainak ellátását közvetlenül a holding végezné el a továbbiakban.

A határozati javaslat szerint emellett másik két társaság – a Szécsényi Városfejlesztő Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint a Szécsényi AGRO-HELP Mezőgazdasági, Oktató, Termelő és Értékesítő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság – ügyvezetőjét is visszahívnák. Ennek okait sem az előterjesztés, sem pedig a határozati javaslat nem taglalja. Az előterjesztés indoklásában annyi olvasható, hogy meglátásuk szerint a hatékony működés érdekében és a pályázati lehetőségek még jobb kihasználása érdekében szükséges a további átalakítás. Az előterjesztésében foglaltak végrehajtására Horváth Istvánt, a holding ügyvezetőjét, valamint a visszahívott ügyvezetőket jelölték volna meg.

Az előterjesztésről a képviselő-testület végül nem szavazott, a döntést február 28-ra napolták el.

A képviselő testületben viszont heves vita bontakozott ki, amelynek következtében lemondott Borik Albert önkormányzati képviselő a mandátumáról. A lemondott képviselőt telefonon értük utol.

Borik Albert elmondta: „én önkormányzati képviselőként Szécsény városára esküdtem fel és a pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnökeként is a városomat és az itt élőket szerettem volna szolgálni munkámmal”. Az ülésen történtekkel kapcsolatban kifejtette: az a véleménye, hogy az eladósodást azzal lehet megállítani, ha a holding esetében visszarendezik az eredeti állapotot és a holding vezetőjét, Horváth Istvánt visszahívják. Úgy ítéli meg, hogy a holding körüli folyamatos negatív hírek nem tesznek jót a város megítélésének. Javaslatáról kérte, hogy név szerinti szavazással döntsön a testület, ami meg is történt. A holding vezetőjének leváltását csak hárman támogatták – mondta el.

Hozzátette: nem szeretne abban közreműködni, hogy a város adóssága növekszik, közben pedig ilyen-olyan megbízásokon keresztül a város pénze kiáramlik.

– Úgy gondolom, ha a munkám kapcsán a véleményemre és a tanácsaimra nincs szükség, akkor nincs helyem a testületben.  Ez a döntés már régen érlelődik bennem, ennek semmiféle politikai színezete nincs, egyszerűen a városban tapasztalható folyamatokhoz nem szeretnék a továbbiakban asszisztálni. Én mint lokálpatrióta, a szécsényi emberek között emelt fővel szeretnék járni a továbbiakban is – zárta szavait.

A Szécsény Holding Kft. körül felröppent hírekkel már lapunk is és az országos média is többször foglalkozott, legutóbb a Magyar Narancsban jelent meg cikk Plágium közpénzen címmel.

F.G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában