Salgótarján

2017.11.23. 13:02

Közbiztonsági referensek vizsgáztak

Összesen tizennyolc újonnan kijelölt, illetve megbízott közbiztonsági referens tett alapvizsgát a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében Palotáson és Salgótarjánban.

A november 16-án és 22-én megtartott vizsga alkalmával adtak számot tudásukról az új közbiztonsági referensek, akik az október hónapban elvégzett felkészítést követően írásbeli és szóbeli vizsgát tettek a Juhász László tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő által vezetett háromtagú bizottság előtt.

A katasztrófavédelmi törvény értelmében ugyanis minden egyes és kettes katasztrófavédelmi veszélyességi osztályba sorolt településnek rendelkeznie kell közbiztonsági referenssel, akiknek harminc órás képzést követően vizsgát kellett tenniük.

A tizennyolc vizsgázó elméleti felkészültségét bizonyította a vizsgán, azonban a gyakorlati tapasztalat megszerzésére csak ezután kerül sor. Ehhez minden szakmai támogatást biztosít a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – mondta a vizsgabizottság elnöke.

Forrás: NMKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában