Balassagyarmat

2018.02.17. 20:25

Korszerűbb lett a traumatológia

A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben megvalósult fejlesztés-bővítés eredményeképpen a központi épület újonnan elkészült nyugati szárnyában a korábbinál jóval korszerűbb körülmények közé költözött a traumatológiai osztály.

 A helyszínen nemrégiben bejárást tett Medvácz Lajos, a város polgármestere és Csach Gábor alpolgármester.

Dr. Csonka Csaba osztályvezető főorvos a média érdeklődésére elmondta, a 2017-es esztendőben ötven százalék körüli volt az ágyszámkihasználtságuk átlaga, ami optimálisnak mondható, hiszen mindig felkészülten kell állniuk az esetleges balesetek következtében ide­kerülő újabb betegek fogadására.

Hozzátette, Balassagyarmaton más egészségügyi intézményekkel ellentétben jóval alacsonyabb, négy-öt az egy személyre eső ápolási napok aránya, és a betegek átirányítása tekintetében a kórház egyéb osztályai­tól folyamatosan komoly segítséget kapnak. Fokozatosan fejlesztik az eszközállományt, legutóbb pedig új profillal, a protézisprogrammal bővítették a feladat­ellátást.

Kiemelt fotónk illusztráció, Pixabay

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában