Helyi közélet

2017.04.11. 04:29

„Keresd a verset!”

fenyvesi

Különleges játékra hívja a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda (SITI) az irodalomkedvelőket a magyar költészet napja alkalmából. Tegnap a műfaj népszerűsítése céljából verseket rejtettek el a megyeszékhely belvárosában, ma pedig a feladat ezek megtalálása. Az alkotásokat felderítőktől azt kérik, hogy készítsenek közös fotót a versekkel, s azokat küldjék el a SITI-nek. A beküldők között mozijegyeket sorsolnak ki.

Salgótarján. Programsorozattal kapcsolódik a magyar költészet napjához a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, amelynek egyik állomása a mai „verskeresős” játék. Miklós Rea főszervező lapunk megkeresésére elmondta: a megyeszékhelyen ez egy új kezdeményezésnek számít, ugyanakkor ez a típusú játék már ismert szerte a világon. Salgótarjánban ezzel nemcsak a költészet nagyjai előtt tisztelegnek, hanem egyúttal a 95. születésnapját ünneplő város előtt is.

[caption id="" align="aligncenter" width="1944"] Falak, buszmegállók rejtik a szép magyar költeményeket - Fotó: Niederland Dávid[/caption]

– Kilencvenöt verset ragasztottunk ki a belvárosban jól látható helyekre, ezzel kapcsolódva a városi jubileumhoz. Falak, buszmegállók rejtik a szép magyar költeményeket, amelyekből érdemes minél többet megkeresni. A feladat ugyanis az, hogy a megtalált verssel készítsenek a játékosok egy közös fotót, s azt küldjék el közösségi oldalunk üzenetküldő rendszerén keresztül a SITI-nek. Minél több művel készül kép, s minél többet küld be nekünk valaki, annál nagyobb esélye lesz megnyerni a két mozijegyet – tette hozzá.

[caption id="" align="aligncenter" width="1710"] Miklós Rea főszervező lapunk megkeresésére elmondta: a megyeszékhelyen ez egy új kezdeményezésnek számít - Fotó: Niederland Dávid[/caption]

A versenyre nincs sok idő, csak ma, a költészet napján megy a játék, s éjfélig várják a szervezők a fotókat. Holnap élő sorsolással tesznek pontot a játék végére.

Lakatos Kati

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában