Helyi közélet

2016.11.04. 08:59

Kedves és rémisztő tökfejek

fenyvesi

Egyéni ízlés szerint faragták és pingálták a kisebb és nagyobb tökfejeket a gyerekek és szüleik a minap Nagyorosziban, ahol idén sem maradt el a „tök jó nap”.

Nagyoroszi. A szervezők képviseletében Berki Dalma tájékoztatta lapunkat arról, milyen művészi módon is készültek az alkotások a helyi művelődési ház aulájában. A résztvevők, akik idén jóval többen voltak, mint az elmúlt esztendőben, otthonról hozták magukkal az őszi termést, és ezeket már a többiekkel együtt díszítették. A remek hangulatban akadt, aki inkább a kedvesebb arcú tökfejeket faragott, mások inkább a rémisztőbb vonások mellett döntöttek.

A rendkívül ötletes műveket végül egy zsűri elé vitték, és a bizottság kiválasztotta közülük a legszebbeket. Néhányan nem hétköznapi viseletben, hanem az alkalomhoz illő maskarában érkeztek, a legtetszetősebbek itt is jutalmat érdemeltek, de minden beöltöző kapott kis ajándékot. Este aztán megindult a felvonulás és a kivilágított töklámpásokkal a nap résztvevői bebarangolták a nagyközség utcáit.

H.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában