Bátonyterenye

2018.04.20. 18:05

Karóra vigyázhat az idősekre

Magyarország lakosságának mintegy húsz százaléka hatvanöt év feletti. Ennek kapcsán öt évvel ezelőtt elkezdték felmérni az idősek körében jelentkező legalapvetőbb problémákat. Legtöbben az egészségromlást, az otthon biztonságát és a magányt emelték ki.

P. K.

S mivel a kormány kiemelten figyel az idősek életminőségének javítására – a laptopok után – most országosan ezer darab modern vészjelző, állapotmérő és segély­hívó karórát kapnak a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásba bevont idős emberek.

A készülékből a bátonyterenyei térségében negyvenet osztanak ki. A karóra ma már a legfejlettebb megoldást nyújtja az idősek otthoni és intézményi ellátásában: ájulás esetén automatikusan segítséget hív, láthatóvá teszi a szépkorúak állapotának jellemzőit, figyel a negatív változásokra, valamint támadás esetén vész­hívóként is működik.

Használatával csökken a magányosság, nő a biztonságérzet, s a családtagok is közelebb kerülhetnek egymáshoz. A karórát a közelmúltban a ­városházán mutatták be az érdeklődőknek.

Kiemelt fotónk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában