Szécsény

2018.05.22. 15:18

Jubilált a vegyes kar

Nemzetközi fesztivál keretében ünnepelte a szécsényi Erkel Ferenc Vegyes Kar 45. születésnapját és emlékezett a névadó halálának 125. évfordulójára Szécsényben, a művelődési házban.

Sz. F.

Mielőtt felgördült a függöny, a nagytermet zsúfolásig megtöltő közönség egy kisfilmet láthatott a tizenegyszeres arany, valamint gálakórus-minősítéssel rendelkező vegyes kar elmúlt négy és fél évtizedéről.

Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, a zene és az ének mindennapjaink részévé vált és meghatározó közösségformáló erővel bír. Dr. Harikné dr. Havasi Beáta alpolgármester pedig a város lakossága és az önkormányzat nevében fejezte ki jókívánságait és köszönetét.

A jubileumi rendezvényen az ünnepelt mellett nagy sikerrel lépett fel a Városi Gyermekkar, a balassagyarmati evangélikus gyülekezet kórusa, a szlovákiai, ipolysági Musica Aurea Vegyes Kar és a Salgótarjáni Pedagóguskórus is.

Az Erkel Ferenc Vegyes Karnak negyvenöt éves munkáját a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége díszoklevéllel ismerte el.

Kiemelt fotónkon: Lévárdi Beáta karnagy a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége elismerésével – Fotó: H. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában