Társművészetek

2018.03.15. 12:46

Ismét háromtagú a Trilla együttes

2013 nyarán alakult Trilla tercett néven egy női énekegyüttes, amely elsőként a Salgótarjáni Tájak–Korok–Múzeumok Klub Egyesülete rendezvényén Salgóbányán lépett fel, aztán pedig számos program színvonalas közreműködője volt.

Cs. B.

Tekintve, hogy az alt szólamot képviselő Márkus Henriette elköltözött, egy évig duettként szerepelgetett Boros Istvánné (művészeti vezető) és Boros Ágnes. A közelmúltban Barna Terézia csatlakozott hozzájuk, és a minap a nyilvánosság elé is léptek a Salgótarjáni Információs és Tanácsadó Iroda épületében. Az egyik számuk a Dal Salgótarjánról, a másik Balázs Árpád Madrigaleszk című szerzeménye volt.

Az apropót a bemutatkozáshoz a Kohász Képzőművész Kör kamarakiállítása jelentette, amely az egykori Olvasóból való kiköltöztetése után a Balassi Bálint Megyei Könyvtárba fogadtatott be. A tárlatot a szakkörvezető, Losonczi Ildikó grafikusművész nyitotta meg. Az alkotó elmondta, hogy a változó létszámú körből ezúttal öten – Boros-Kiss Ágnes, Kassainé Tolnai Anikó, Laurencsikné Urbán Gizella, Maruzsné Kovács Éva és Telekné Tőzsér Ilona – állították ki különböző műfajú (akvarell, ceruzarajz, montázs, pasztell) és tematikájú (csendélet, edény, portré) alkotásaikat.

Kiemelt fotónk a legutóbbi fellépésen készült – fotó: H.Cs./NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában