Helyi közélet

2017.08.03. 06:05

Ipoly-menti tehetségek a falunapon

fenyvesi

Változatos programokkal várták az érdeklődőket a Nógrád megye északnyugati szegletében található település, Hont falunapján. Szerencsére az időjárás is szebbik oldalát mutatta most az Ipoly mentén, mivel az elmúlt esztendőben a tartós eső keresztülhúzta a szervezők számításait.

Hont. A gyerekeket kézműves foglalkozások várták: bőrmegmunkálás, agyagozás, nemezelés, csuhékészítés volt a tárházban és még lovaglási lehetőség is nyílt a legkisebbek számára. A Zöldhíd jóvoltából egy kukásautó belsejébe is betekinthettek, illetve légvárban ugrálhattak az apróságok, míg a verejtékes focicsatákban három csapat mérte össze tudását.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] A helyi fiatalok egy színdarabot adtak elő[/caption]

A polgármesteri hivatal mögötti tágas térség bejáratánál a Hontért, Hagyományainkért a Holnapért Egyesület tagjai lángossal fogadták a látogatókat, beljebb egy süteményes asztalon is kóstolgathattak finomságokat a résztvevők. Az egészségsátorban bárki megmérethette vérnyomását és vércukorszintjét.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] A zumbások a nézőket is megmozgatták[/caption]

A színpadon egymást érték a fellépések. Elsőként a helyi fiatalok nyitótáncában gyönyörködhetett a közönség, majd következett az ipolyvecei férfikórus, az ipolynyéki hagyományőrző csoport, és a karnevalisták műsora. A honti amatőr színjátszók előadását és Bacsa Dorina hastáncos produkcióját vastaps köszöntötte. Az ipolysági fiatalember, Kádasi Norbert mai slágereket énekelt, a bernecebaráti zumbások a nézőket is megmozgatták, a Perso együttes pedig Edda- és Piramis-dalokat játszott.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Egy látványos elem a tűzzsonglőr műsorból[/caption]

Az est beköszöntével jött a tűzzsonglőrök látványos bemutatója, majd a hajnalig tartó bál, amelyen Simon Tamás szolgáltatta a muzsikát.

H.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában