Jó hangulat

2018.08.16. 19:20

Ilyen volt a szécsényi egészségnap

Az egészséges életmód volt a fő mottója annak a rendezvénynek, amelyet Szécsény Város Önkormányzata a sikeres pályázatának köszönhetően már második alkalommal rendezett meg.

Sz. F.

Fotó: H.CS./NMH

Az egész napos eseménynek nem véletlenül a Kossuth-liget adott otthont. A szervezők, többek között rendszeres mozgásra, sportolásra, mint az egészség egyik védő bástyája hívták fel a figyelmet. A rendezvény elején több mint százan együtt tornáztak Rubint Rékával. A város sportegyesülete a labdarúgás népszerűsítésére a helyi és balassagyarmati gyermekcsapatok részvételével tornát szervezett. A konditeremben a Szerva Asztalitenisz Sportegyesület jóvoltából sportolhattak a résztvevők.

A Nagykátai Tápiótérség Sportegyesületi és Életmód Egyesület tagjai a hazánkban kevésbé ismert mediball labdajátékot népszerűsítették, amit természetesen az érdeklődők ki is próbálhattak. A későbbiekben Jusztin Tímea kérte fel a jelenlévőket egy közös tornára. Mindezek mellett volt dogdancing és agility bemutató.

A Robinson-szigeteken szakemberek irányításával búvárkodni is lehetett. A szécsényi egészségügyi centrum és vöröskereszt sátrában szűrővizsgálatot végeztek. Dr. Horváthné Német Éva, a vöröskereszt megyei véradó-koordinátora elmondta, hogy vérnyomást, vércukorszintet és testsúlyindexet mértek. Igénybe lehetett venni a masszázst is. Ocsovainé Szabó Andrea főnővér hozzáfűzte, hogy ahol problémát tapasztalnak, javasolják az illetőnek, keresse fel a szakrendelésüket, vizsgáltassa meg magát. A nap folyamán több személynél találtak eltérést.

Mindezek mellett a szórakoztatás különböző formái is jelen voltak a nap programjában. Az érdeklődők részére rendelkezésükre álltak Izolda népi játékai. Baranyi Alex és zenekara, az Unique koncertje, valamint Gáspár Laci ismert énekes szórakoztatták a közönséget. Szabó Kinga az események egyik szervezője a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta, hogy a sportolás mellett az egészséges táplálkozásra is felhívták a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában