Majdnem sikerült

2018.06.19. 10:17

Hihetetlen mit kaptak a betörők a 2000 forintos fülhallgató ellopásáért

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította azt a két férfit, akik egy családi házba surrantak be, de tetten érték őket.

A vádlottak 2018. június 13-án dél körül Karancslapujtőn meglátták, hogy az egyik családi ház erkély ajtaja nyitott állapotban van. Azért, hogy a házból pénzzé tehető dolgot tulajdonítsanak el, átmásztak a kerítésen, majd az erkély korlátjába kapaszkodva egymás után felhúzták magukat a garázs feletti erkélyre, ahonnan a nyitott ajtón át bementek a házba.

A lakásban kutatásba kezdtek, majd a II. rendű vádlott zsebre tett egy fülhallgatót, azonban más tárgyat eltulajdonítani már nem tudtak, mivel a ház alsó szintjén tartózkodó sértett felfigyelt az általuk okozott zajra, és miközben a hang okát kereste, tetten érte a tolvajokat.

A sértettet meglátva a két vádlott az erkélyen át elmenekült, azonban a sértett által értesített rendőrök mindkettőjüket elfogták. A vádlottak az általuk társtettesként elkövetett lopással kétezer forint kárt okoztak, ami a fülhallgató lefoglalásával megtérült.

Az I. rendű vádlott büntetett előéletű, korábbi szabadságvesztéséből feltételes szabadságát töltötte az elkövetéskor, ezért ő a tettenéréstől a bíróság elé állításig őrizetben is volt. Az I. rendű vádlottat a bíróság 90 nap elzárásra, míg társát 120 óra közérdekű munkára ítélte. Az ítélet jogerős.

Forrás: ugyeszseg.hu

Illusztrációs fotó: shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában