Helyi közélet

2015.04.08. 08:53

Húsvéti rizottót kóstolhattak…

fenyvesi

Pár évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy a salgótarjáni Piac Igazgatóság és a kereskedelmi iskola együttműködésével elkezdődött látványfőző programnak lesz folytatása. Azonban szerencsére minden szezonban többféle finomságot is elkészítenek az oktatási intézmény diákjai. Pénteken például a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékekből húsvéti rizottót főztek a tanulók, amit több száz lelkes vásárló kóstolt meg az előző alkalmakhoz hasonlóan.

 

Salgótarján. – A Csarnok- és Piacigazgatóság és a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola együttműködésével jött létre ez a rendezvény egy jó pár évvel ezelőtt. Célunk az, hogy a helyi alapanyagokat, szezonális ételeket mutassunk be, amelyet könnyen elérhetnek a piacra látogató vásárlók, illetve meg is jutalmazzuk őket azért, hogy itt vásárolnak – mondta el lapunk a program kapcsán Oláh Gergely szakoktató.

A pedagógus hozzátette: a többéves kezdeményezésbe minden alkalommal bevonja a tanulóit, akik így már közreműködtek a nagysikerű eper- és burgonyareggel lebonyolításában. Ezeket az eseményeket nagyon élvezik a diákok, hiszen kapcsolatot teremtenek a leendő partnereikkel, vevőikkel, vásárlóikkal és így máris helyben közelebb kerülnek a vendéglátáshoz vagy akár a kereskedelemhez is. S nem utolsó sorban a rájuk bízott egyszerű feladatok kényelmes és önálló elvégzésével újabb fortélyokat tanulhatnak meg.

 

Oláh Gergelytől azt is megtudtuk, hogy növedékeivel közösen igyekeznek olyan egyszerű ételkreációkat kialakítani, amibe sok-sok ötletnek visznek bele, mindezt úgy, hogy el tudják készíteni azok is, akik nem rendelkeznek túl vastag pénztárcával.

A mostani húsvéti rizottó is ilyen, amit a húsvéti ünnep köré csoportosuló alapanyagból (sonka, retek, újhagyma, tojás) készítettek el némi keleti fűszer hozzáadásával. Bár a currys és kurkumás alapú rizs színében másabb és ízében fűszeresebb volt, mint azt a magyar konyhában megszokhattuk, de a megkérdezett kóstolók nagy többségének nagyon ízlett az étel, és sokan azt is mondták, hogy otthon is el fogják készíteni.

A kóstoláson kívül a szervezők egy meglepetéssel is készültek, ugyanis a fiatalok részére egy kisállat simogatót is felállítottak, ahol a simogatás mellett meg is etethették a tarka-barka kisnyulakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában