2015.04.09. 07:06
Húsvéti maradékokból főznek
Dejtár. A Húsvét a katolikus egyház egyik legnagyobb ünnepe, valamint a régi hagyományok szerint ilyenkor járják kölnivel vagy vízzel a fiatal legények a települések utcáit, hogy megöntözhessék a leányokat, akik sok finom süteménnyel, étellel kínálják meg a vendégeket. Azonban legtöbbször az ünnep elteltével nem fogy el minden fogás és a sok maradék sorsa kérdésessé válik. Ezt elkerülve a településen április 10-én, pénteken délután 17.30 órától rendezik meg a húsvéti maradékok kreatív főzőestjét az Idősek Napközi Otthonában. A rendezvényen résztvevők az általuk hozott kolbászból, tojásból, tormából, majonézből, fűszerekből, kis süteményekből, kalácsokból készítenek újabb ízekben gazdag harapnivalókat, amiket el is fogyasztanak majd! A szervezők a főzőestre minden érdeklődőt szeretettel várnak!