Helyi közélet

2015.04.09. 07:06

Húsvéti maradékokból főznek

fenyvesi

Dejtár. A Húsvét a katolikus egyház egyik legnagyobb ünnepe, valamint a régi hagyományok szerint ilyenkor járják kölnivel vagy vízzel a fiatal legények a települések utcáit, hogy megöntözhessék a leányokat, akik sok finom süteménnyel, étellel kínálják meg a vendégeket. Azonban legtöbbször az ünnep elteltével nem fogy el minden fogás és a sok maradék sorsa kérdésessé válik. Ezt elkerülve a településen április 10-én, pénteken délután 17.30 órától rendezik meg a húsvéti maradékok kreatív főzőestjét az Idősek Napközi Otthonában. A rendezvényen résztvevők az általuk hozott kolbászból, tojásból, tormából, majonézből, fűszerekből, kis süteményekből, kalácsokból készítenek újabb ízekben gazdag harapnivalókat, amiket el is fogyasztanak majd! A szervezők a főzőestre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában