Szécsény

2018.05.24. 19:53

Horgászparadicsomba is kóstolhat az Ipoly mellett

A megye egyik gyöngyszeme a város nyugati részén, az Ipoly és a Szentlélek-patak övezte területen lévő Robinson-szigetek. A területhez tartozik két, egyenként három és fél hektáros tó, és az ezekhez csatlakozó, két kilométer hosszúságú holt- ág, az Ipoly régi medre.

Szenográdi Ferenc

– A szigetcsoport Natura 2000-es terület, ahol háborítatlanul él a sok madár mellett számos más állatfaj is, azokat természetes környezetükben figyelheti meg a vendég – mondta el portálunk kérdésére Varga Béla ügy­vezető. Hozzátette: az összesen tízhektáros vízfelületet ugyanilyen nagyságú park veszi körül. Kialakításának gondolata több mint húsz éve fogalmazódott meg, akkor történt az első kapavágás is. A munkálatok később felgyorsultak, a jelenlegi formában már tíz éve fogadják a vendégeket, nagyrészt horgászokat.

Évente két–három alkalommal rendeznek horgászversenyt saját szervezésben. Princz József szaktekintély tanácsait veszik figyelembe a haltelepítésnél, akárcsak a horgászversenyek szervezésénél – mondta el az ügyvezető.

Esküvő is volt már a tóparton

A szécsényiek körében egyre népszerűbb a szigetcsoport. Az ország legkülönbözőbb részéről is egyre többen fedezik fel a Robinsont, töltenek el egy pár napot az Ipoly mentén. A vendégek nagy része Budapestről és a főváros agglomerációs körzetéből érkezik. A szigetek fő profilja a horgászás, a kempingezés, a közösségek csapatépítő tréningje, az iskolások táboroztatása. Voltak azonban ifjú párok is, akik a tó partján mondták ki egymásnak a boldogító igent, majd látták vendégül a násznépet.

A horgászat mellett kenuzás, csónakázás, kajakozás várja a vendégeket, de van játszóterük, több különböző sportpályájuk, kilátójuk is, ahonnan jól szemügyre ve­hető a terület. A horgászok igény esetén saját szigetet is választhatnak szenvedélyük gyakorlására. A horgászati lehetőség mellett különféle programokat is biztosítanak a látogatóknak. Ami az étkezést illeti, lehetőség van külső vendéglátásra is, de sokan ezt inkább saját maguk oldják meg, bográcsoznak, nyársalnak, grilleznek kedvük szerint.

Varga Béla szólt arról, hogy a kínálatukat új programmal bővítik. Június közepén tanévzáró, egyben sorozatnyitó fesztivált rendeznek. Az ötletadók Új Viktor, a Magyar Rádió diszkósa, a szécsényi Juhász Péter, aki a vendéglátásban jeleskedik, valamint a buda­pesti Mestyán Dániel, akinek fő területe a nyári fesztiválok szervezése.

Szándékaik szerint a júniusi rendezvény három napján ismert előadók szórakoztatják a vendégeket, több zenei stílusirányzat is sorra kerül.

A további fejlesztésekről Varga Béla elmondta, hogy terveik szerint kialakítanak egy napozóteraszt, elkészül az új közösségi épület, újabb horgászszigeteket alakítanak ki, és megvalósítják régi vágyukat, a kalandparkot is.

Kiemelt fotónkon: Saját szervezésű horgászversenyek mellett a tórendszer munkatársai megrendezik más szervezetek, cégek, csapatok, hivatalok hasonló rendezvényeit is – Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában