Karrierkérdés

2018.09.23. 15:29

Gyimesi Emese irodalomtörténész tartott előadást Balassagyarmaton

– A karrier és a család összeegyeztetésének dilemmája már a reformkorban létezett, férje, Petőfi Sándor halála után Szendrey Júlia is küzdött vele – mondta Gyimesi Emese a Palóc Múzeumban.

Sz. K.

 

Gyimesi Emese Fotó: T.A./NMH

Az irodalomtörténész volt a nyolc éve útjára indított sorozat, a Múzeumi Hétfők legutóbbi vendége. A rendszeres program irodalom- és kultúrtörténeti kerekasztal-beszélgetésekre várja az érdeklődőket.

Gyimesi Emese Mama meséit kiadják című előadásában elmondta, hogy napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a női szempontok. Ez sokáig nem jelent meg hangsúlyosan a kultúrtörténetben, de ma már sokan érdeklődnek a téma iránt. Több női írótól származó forrást adnak ki a kiadók, mint mondjuk tíz éve, és ez a könyvpiacon is érzékelhető.

– Másként fest a múlt egy nő szemszögéből – mondta az irodalomtörténész.

A jelenlévők Petőfi özvegye révén nyertek bepillantást a reformkor gyerekszobáiba, kiadói életébe, valamint a családja mellett dolgozó nő lelki vívódásaiba.

 

Címkék#karrier

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában