Helyi közélet

2016.08.29. 09:00

Gyenes Levente nyert Gyömrőn

fenyvesi

A bírósági ítélete miatt lemondó Gyenes Levente 4610 szavazattal választották újra polgármesternek Gyömrőn. A várost 2002 óta vezető Gyenes azért mondott le, mert a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt. 9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, de a közügyektől nem tiltotta el a bíróság. Így indulhatott és indult is a mostani választáson.

NMH információ. Gyömrő nem Nógrád megyében van. Ez az időközi választás mégis azért érdekes megyénknek és elsősorban Szécsénynek, mert független jelöltként indult a szécsényi holding igazgatója is, Horváth István Attila. Ő a választáson 1258 szavazattal a második lett. Az már indulásakor is többekben nem tetszést váltott ki, hogy egy Szécsényért dolgozó vezető, miért akar Gyömrő város polgármestere lenni. Azonban most megnyugodhatnak a Szécsényiek, mert a holding igazgatója mától újra a város cégét igazgathatja.

Horváth könnyű helyzetben volt, hiszen úgy indult a polgármesteri tisztségért egy másik megyében, hogy közben jogilag a város holdingjának vezetője maradt. Így nem tudott két szék közül a padlóra esni. De ha ló nincs jó a szamár is – mondhatnánk – semmi gond, ha a gyömrői polgármesterség nem jött össze folytathatja igazgatói munkáját Szécsényben.

Az élet azonban úgy hozhatja, hogy akár hamarosan újra megpróbálkozhat a polgármesteri szék elnyerésével, hiszen Gyenesnek a törvények szerint méltatlanság miatt le kellene mondani polgármesteri megbízatásáról, hiába választották újra. Amennyiben sem ő, sem pedig a közgyűlés nem teszi ezt meg, akkor a kormányhivatal kezdeményezi ezt. Ebbe az esetben újra választás lehet Gyömrőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában