Helyi közélet

2017.02.15. 07:58

Giginek szurkol az amerikai zseni

fenyvesi

Eljutott szerkesztőségünkhöz egy olyan privát levél részlete, amelyben Radics Gigit, a Dal2017 Nógrád megyéből indult döntősét és ’See it Through’ című dalát, maga a legendás Quincy Jones méltatja személyesen. A 28 Grammy-díjjal rendelkező Quincy Jones nemcsak Michael Jackson híres zenei producere volt és megannyi szerzemény atyja, hanem a Montreux-i Jazzfesztivál fővédnöke is évek óta.

NMH-Információ. Kiszivárgott, hogy Radics Gigi ’See it Through’ dalát Michael Jackson egykori zenei producere is támogatja a tengerentúlról a Dal2017 döntőjében.

Ahogy levelében fogalmaz, Gigi „See it Through” című saját szerzeményének minden részlete tökéletes, az énekesnő lehengerlő énekhangja pedig egyszerűen elvarázsolja őt. A rövid levélrészletben az idős zeneszakértő géniusz támogatásáról biztosítja Gigit, aki ezt rövid válaszüzenetben tisztelettel és a tőle megszokott alázattal köszöni meg.

Gigi már korábban is próbálkozott a Dal színpadán, most úgy tűnik, révbe ér. Kisugárzása, hangi adottságai és a magyar zsűri szavai is mind azt bizonyítják, alkalmas lenne az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán Magyarországot képviselni Európa színe előtt.

Gigi magas pontszámokkal jutott el a Dal2017 döntőjéig, nagyon sok fiatalnak példakép lett az elmúlt 5 évben. Bár megdolgozott a sikerért, elmondása szerint mégis megmaradt annak a vidéki lelkű lánynak, aki egykor volt. Most is szerény és kitartó, amelyre bizonyíték, hogy már harmadszor áll a Dal színpadán megküzdve az Eurovíziós megmérettetésért.

Megkérdeztük mit érzett, mikor megtudta, hogy bejutott a döntőbe és hogy maga Quincy Jones is szorít neki?

– Óriási öröm számomra, hogy már a döntőben lehetek a saját szerzeményemmel. El sem hiszem és nagyon boldog vagyok. Az, hogy Quincy Jones pedig maga ír nekem levelet és biztat, külön megtiszteltetés, fel sem fogom. A zsűri szavaival pedig mindenképpen szeretnék azonosulni és az elmondott vélemények alapján tervezek változtatásokat is a produkciómban. A közönség óriási szeretetét is érzem nap mint nap. Áthat az energia amit közvetítenek felém, hihetetlen látni milyen sokan támogatnak és milyen sokaknak fontos ez a megmérettetés. Ha belegondolok, hányan költenek csak azért, hogy szavazzanak rám a sikerért, tényleg elérzékenyülök. Folyamatosan bizalmat szavaznak nekem adásról adásra. Bár csak 20 éves vagyok, de azt hiszem ez a legcsodálatosabb érzés amit egy művész kívánhat a pályáján. Nem is tudom másképpen megköszönni a támogatást, csak úgy hogy megfogadom, szombaton a döntőben, az utolsó magyar megmérettetésen a maximumnál is többet fogok beletenni a produkciómba. Azt szeretném, hogy érezzék az emberek a dalom erejét.

Mit jelentene számodra az Eurovíziós Dalfesztivál?

– Az biztos, hogy egy álmom valósulna meg, de ezen túl szeretném közvetíteni azt is, hogy a magyar emberek szenvedélyesek és csupaszív emberek. A szeretet többet ér mindennél és hogy a család mellett a szerelem és a baráti kötelékek a legerősebbek. A dalom üzenete megmutatja mit érzünk egy számunkra fontos személy iránt, de szimbolikusan szeretném megmutatni azt is, hogy Magyarország mit érez a többi nemzet iránt. Talán ez a dalom erőssége.

Miben változtatsz még a döntős produkciódban?

– A ruhám lesz még különlegesebb. Nagyon sok levelet kapok, hogy ki milyen ruhában képzel el engem a döntőben, ezek a vélemények egyébként eléggé összecsengenek. Mivel a fehér színt választottam a dalomhoz, már a klipemben is ez dominált, ezért ehhez ragaszkodom. A letisztultság, az őszinte érzések színeként választottam a fehéret, mivel ez jól illeszkedik ahhoz, amit érzek, amikor éneklem a „See it Through”-t. Mivel zeneileg is egy sokkal grandiózusabb, monumentálisabb produkció várható a döntőben, annyit elárulok, hogy a ruhám is ehhez fog passzolni és nagyon sokan fognak örülni neki!

LK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában