Helyi közélet

2016.11.02. 10:06

Felvonulás és futball „kék fényben”

fenyvesi

Kéklámpás felvonulást és huszonnégy órás teremlabdarúgó-tornát tartottak – immár kilencedik alkalommal – a múlt hétvégén Balassagyarmaton. A szervezők – a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint a városi fegyház és börtön – célja az volt, hogy bemutassák a mentők, a tűzoltók, a büntetés-végrehajtásban dolgozók és a rendőrség munkáját, továbbá ráirányítsák a figyelmet a megelőzés fontosságára. 

 

Balassagyarmat. A program kéklámpás felvonulással vette kezdetét, amelynek keretében a kórháztól a városi sportcsarnokig „araszoltak” a megkülönböztető jelzést használó járművek. A labdarúgótornát Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke – egyben a rendezvény védnöke –, Csík Csaba rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke nyitották meg.

A szervezők célja az volt, hogy e rendezvénnyel is felhívják a figyelmet a drogok használatának megakadályozására és a népszerűsítsék a drogok nélküli, sportos életmódot. A sportolás támogatásával, a sport propagálásával a kábítószerhez forduló fiatalok számának csökkentésére törekszenek mind a program lebonyolítói, mind a résztvevők.

A rendezvényt a városi hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, valamint a Cserhát Különleges Mentőcsoport bemutatója is színesítette. Az érdeklődők megtekinthették a résztvevő szervezetek járműveit, eszközeit, továbbá hasznos tanácsokat, információkat kaphattak a balesetek, tűzesetek, valamint egyéb sérüléssel járó szerencsétlenségek elkerülésének lehetőségeiről. A rendezvényt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja focimezek vásárlásával és átadásával támogatta.

[caption id="" align="aligncenter" width="980"] A Nógrád megyében vezetői beosztást betöltő tagokból álló csapat is pályára lépett[/caption]

A huszonnégy órán át tartó barátságos teremlabdarúgó-tornán a csapatok pénteken déltől szombaton délig, megállás nélkül rúgták a labdát a városi sportcsarnokban. A nyitómérkőzést a helyi Kiss Árpád Általános Iskola diákjai játszották, majd pályára lépett a szűkebb hazánkban vezetői beosztást betöltő tagokból álló „Vezetők” csapata.

Ez utóbbi mezét öltötte magára dr. Gaál Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának első embere, Blahó Péter ezredes, vám- és pénzügyőri igazgató-helyettes és Kalácska Csaba őrnagy, az adóhatóság megyei osztályvezetője. Csapattársuknak tudhatták Nagy-Majdon Józsefet, Bátonyterenye polgármesterét, Kelemen Attila nyugállományú határőr ezredest, valamint Horváth Sándor büntetés-végrehajtási törzszászlóst, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön biztonsági felügyelőjét. Oszlopos tagja volt a gárdának Berecz György tűzoltó ezredes, a katasztrófavédelem megyei vezetője, Antal István tűzoltó ezredes, igazgató-helyettes, Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető és Puporka Dániel, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársa is.

[caption id="" align="aligncenter" width="980"] Csík Csaba, Balassagyarmat rendőrkapitánya végezte el a kezdőrúgást[/caption]

Szintén részt vettek a tornán a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a rétsági, a berceli és a szécsényi katasztrófavédelmi őrsök csapatai, valamint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság válogatottja. Pályára lépett továbbá a rendőrség, a polgárőrség, a büntetés-végrehajtás, a megyei adó- és vámigazgatóság, a megyei nemzetiségi roma kisebbségi önkormányzat, a balassagyarmati testnevelő tanárok és edzők, illetve a Balassagyarmati Sportegyesület (BSE) Palóc Farkasok lány együttese és a BSE öregfiúk csapata. A tornán a gólok nem számítottak, eredményt sem hirdettek a szervezők, a rendezvény célja kizárólag a sportos életmód népszerűsítése volt a jó hangulatú, barátságos, sportos huszonnégy óra alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában