Helyi közélet

2016.08.23. 08:02

Falunap motoros kaszkadőr show-val

fenyvesi

Etes község önkormányzata idén is megendezte a már hagyománnyá vált Szent István-napi ünnepséggel egybekötött falunapját.

 

Etes. A program reggel főzőversennyel és kispályás labdarúgó bajnoksággal kezdődött a sportpályán. Ez idő alatt a Szent József római katolikus templomban ünnepi szentmisét mutattak be, ahol Kapás Attila plébános megszentelte az új kenyeret. Délután, a megnyitót követően szintén a sportpályán Lénárt Dezső polgármester köszöntőt mondott és megszegte az új kenyeret, amelyből minden résztvevő kapott.

Ezek után az Etes Községért Közalapítvány átadta az Etes Községért Emlékplakettet. Idén ezt Lénárt Dezsőné, a faluban mindenki által kedvelt és mindenkin segítő Marika néni kapta. Ismerjük most meg őt egy kicsit jobban, és tudjuk meg, hogy miért is érdemelte meg ezt a kitüntetést!

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Lénárt Dezsőné (fehérben) vehette át az Etes Községért Emlékplakettet[/caption]

Marika néni 64 éve született Etesen. 44 esztendeje kötött házasságot, és 41 éve segíti az Etesen élő emberek mindennapjait, mint közösségi ápoló. Kitüntetését azért kapta, mert a falut nagyon sokszor és hosszú ideig helyettes orvos látta el. Így az ő munkája sokkal nagyobb odafigyelést és erőfeszítést igényelt, ami számára nem teher, hanem inkább öröm volt.

A plakett átvételekor szinte sírva mondta el, hogy nagyon megtisztelő az, amikor az ember munkáját elismerik. Hozzátette, hogy ez a szakma egy nagy szerelem az ő életében. Ez abban is megmutatkozik, hogy néhány éve már ugyan nyugdíjba vonult, a hivatását azonban még a mai napig végzi, és segíti a falu embereit nem mindennapi tudásával, szakértelmével, de talán ami még ezeknél is fontosabb, határtalan szeretetével. Ezen hosszú évek alatt emberi életeket is mentett, és még számtalan cselekedetét ki lehetne emelni.

Marika néni hangsúlyozta, büszkeséggel tölti el, hogy most már ő is azok közé az emberek közé tartozik, akik ezt a díjat már átvették. Az oklevelén pedig ez szerepelt: „A községben több évtizeden át odaadóan, a közösség érdekében önzetlenül folytatott egészségügyi tevékenységéért, emberségéért”.

A megható pillanatokat a szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb kulturális műsorok követték. Ezek után 17 óra magasságában lélegzetelállító pillanatoknak lehettek részesei a helyszínre látogatók. Ugyanis motoros kaszkadőr show-t láthattak a Turáról érkező Demény Team-től. A csapat két főből áll, de nemrégiben csatlakozott hozzájuk az egyik tag kisfia is, aki mindössze 4 éves, de pillanatok alatt elkápráztatta a közönséget ügyességével, talpraesettségével és bátorságával. Ezek után folytatódtak tovább a kulturális programok. A gyerekeket pedig egész nap ugrálóvár, arcfestés és rengeteg sok játék, valamint szórakozás várta. Az este és a falunap sztárvendége Janicsák Veca volt. Mindezt a tűzijáték, valamint a hajnalig tartó szabadtéri bál követte, ahol a talpalávalót a Colorado Tánczenekar biztosította.

Bátran elmondhatjuk, hogy a község lakói ismét egy felejthetetlen, élményekben és eseményekben gazdag napot tölthettek együtt, aminek az egy év múlva következő folytatását már most alig várják.

Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában