Helyi közélet

2016.08.27. 06:42

Elismerés a szakmai nívóért

fenyvesi

 Az Ipoly Erdő Zrt. egykori dolgozója, Kovács Jánosné pályafutása egyedülálló szakmai nívót mutatott fel, amelynek lényege a gyakorló erdészet és az adminisztráció összehangolása. Munkásságával közvetlenül is szolgálta a nógrádi erdők ügyét, a dombvidéki erdőgazdálkodás eredményességét, fejlesztését. Teljesítménye, életpályája országos szintű elismerésre érett, kiváló példát ad a jövő generációk képviselői számára, így az Életfa Emlékplakett kitüntetést vehette át nemrég Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől

 

 NMH-információ. A mérlegképes könyvelő, erdésztechnikus négy évtizedes szakmai pályafutása a cserháti erdőkhöz, a cserháti állami erdőgazdálkodás színvonalának növeléséhez, adminisztratív hátterének fejlesztéséhez kapcsolódik. Munkásságával a korszerű, színvonalas, közcélú erdőkezelés folyamatait segítette elő.

Kovács Jánosné szakmája minden területét magas szinten ismeri és gyakorolta, a számviteli-pénzügyi szakterülettől az erdőgazdálkodásig. Egyedülálló teljesítményt mutatott fel a rábízott feladatokban – a hagyományos erdészeti könyveléstől, az ügyviteli rendszerek informatikai fejlesztésén át, az erdészeti gyakorlat és az adminisztráció összehangolásáig.

[caption id="" align="aligncenter" width="958"] Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter „Életfa Emlékplakett” kitüntetést adományozott Kovács Jánosné részére[/caption]

Erdészeti vezető könyvelőként hatékonyan támogatta a gazdálkodás nyomon követését, irányítását. Nagyban hozzájárult erdészetének tartósan kiemelkedő teljesítményéhez. Munkájával kivívta vezetői, munkatársai és ellenőrei elismerését. Közreműködése nélkülözhetetlen volt az erdőgazdaság adminisztrációját átalakító, az ügyvitelt támogató informatikai rendszer megalkotásához. Átfogó, a gyakorlatra is kiterjedő szaktudásával, vezetői képességeivel nagy tekintélyre, elismertségre tett szert.

Kovács Jánosné rátermettsége mellett az emberi kvalitásai is kimagaslóak. Munkatársait, kiemelten a fiatal szakembereket önzetlenül segítette, erősítette bennük a csapatszellemet. 2003-ben vonult nyugállományba. Az Országos Erdészeti Egyesület tagjaként a mai napig társadalmi tevékenységet végez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában