újszülött

2019.01.01. 19:52

Éjfél után nem sokkal érkezett az első nógrádi baba

Január elsején, éjfél után egy óra két perckor látta meg a „napvilágot” megyénk első újévi babája.

V. E.

Az idei első újszülött anyukájával

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

– Az újszülött és édesanyja is jól vannak,mindketten kitűnő egészségnek örvendenek – mondta el portálunk kérdésére a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház szülészeti osztályának munkatársa. A kisfiú 3040 gramm testsúllyal jött a világra, testhossza ötvenkét centiméter.

Az idei első újszülött anyukájával
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Szülei a Krisztofer és a Noel keresztneveket választották neki. Az édesanya a NOOL kérdésére elárulta, hogy az első nevet édesapja után kapta az újszülött, míg a második név mellett azért döntöttek, mert párjának és neki egyaránt tetszett a latin „dies natalis” kifejezésből eredő keresztnév, ami születésnapot jelent. Krisztofer Noel természetes úton született, nem volt szükség császármetszésre.

Ő a salgótarjáni család első gyermeke, édesanyja is fiatal, ő 2000-ben született.

Nógrád megye másik kórházi szülészetén, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetben cikkünk elkészüléséig nem látott napvilágot egyetlen gyermek sem. A korábbi években már többször is előfordult, hogy az újesztendő első napjaiban egyáltalán nem született gyermek Nógrád megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában