Újra itt!

2018.08.02. 16:51

Egyszerre három medvét láttak Mátraverebélynél

Újabb medvéket láttak Nógrád megyében, ezúttal Mátraverebély határában.

Oláh Nikolett

Fotó: Shutterstock

Az utóbbi időben megsokszorozódott a medveészlelések száma Magyarországon. Az első egyedet Somoskőújfalun pillantották meg, amint épp a sínek között bóklászott. Később az egész ország medvéjévé avanzsált Robiról kiderült, hogy nőstény és a szakembereknek köszönhetően azóta már egy boldogabb, nyugodtabb helyen éli mackós életét.

Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense portálunknak elmondta, hogy legutoljára Mátraverebély község határában, egy kiránduló lett figyelmes egy medvecsaládra, amely két nagyobb bocsból és egy anyamedvéből állt.

– Mivel a medvék természetes élőhelyükön vannak és problémát nem okoznak, ezért nincs tervben a mackócsalád máshová helyezése. Ha saját testi épségünk érdekében betartjuk a medvékkel kapcsolatos óvintézkedéseket, kicsi az esély arra, hogy a medve valós veszélyt jelentene. A mátraverebélyi eset kapcsán a medvéket észlelő természetjáró is kellő óvatossággal viselkedett – tájékoztatta a nool.hu-t Gombkötő Péter.

Hozzátette: biztos, hogy néhány példány előfordul Nógrád megyében, ugyanis az utóbb említett eseten felül vadgazdálkodóktól is rendszeresen kapnak információkat barna medvék előfordulásával kapcsolatosan Nógrád-, Heves- és Borsod-Abaúj-Zemplén megye határáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában