Erdőkürt

2018.02.19. 13:51

Egész évre terveznek rendezvényt a községben

Eseményekben gazdag lesz az idei év a településen.

N. O.

A farsangi időszakot és a nemzeti ünnepet követően május 1-jén családi napot tartanak. – Számos programmal, vetélkedőkkel és lovagoltatással várjuk a kikapcsolódni vágyókat – mondta Szebenszkiné Palik Katalin. Hozzátette: július elején a több mint tíz évvel ezelőtt elindult nyári tábort szervezik meg. Ide nem csak a helyiek, hanem az elköltözöttek gyerekeit is várják. Minden évben más-más téma áll a középpontban. Idén Mesterségem címere elnevezéssel a népi szakmákat elevenítik fel a falu lakóival közösen.

– Augusztusban lesz a Kürt nevezetű községek nemzetközi találkozója, amelyen három magyar és három szlovák település vesz részt. Továbbá megtartjuk a falunapot is. Az új évszak beköszöntével ismét családi napot szervezünk, ahol őszi ételeket sütünk és főzünk, de lesz szőlőpréselés is. Ezen felül falusi mozi címmel nézünk archív felvételeket a helyiekkel együtt – közölte a polgármester.

Télen, amellett, hogy köszöntik a szépkorúakat, sportnapot is rendeznek, amelynek több mint tíz éves hagyománya van, és évről évre egyre népszerűbb. Az ünnepi időszakban pedig a szokásos rendezvényekkel várják a lakosokat, mint például a falukarácsonnyal, ahol az erdőkürtiek által készített termékeket lehet megvásárolni.

Kiemelt fotónk illusztráció 

Címkék#Erdőkürt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában