Helyi közélet

2017.01.12. 09:03

Dócs Dávid az új elnök

fenyvesi

Kormányváltásra készül 2018-ban a Jobbik, ennek rendelik alá az idei évet, és ennek előkészületein munkálkodik majd az új megyei vezetés is – hangzott el szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyet a párt régióigazgatója, Dudás Róbert tartott az Ipoly-parti városban.

Hegedűs H.

Balassagyarmat. A szervezet Bajcsy utcai irodájában tartott beszámolón Dudás Róbert kifejtette, decemberben Nógrádban is teljes vezérkari tisztújítást hajtottak végre, szorosan idomulva ahhoz a célkitűzéshez, amelyet Vona Gábor országos elnök fogalmazott meg: mivel a párt képviselőiként megválasztott polgármesterek nem ellenzékben, hanem településüket rátermetten kormányozva irányítanak, szűkebb pátriájukat fejlődési pályára állították, ezért ezeket a tapasztalatokat a Jobbik megyei szintjein is kamatoztathatják.

[caption id="" align="aligncenter" width="1257"] Balról Dócs Dávid az új megyei elnök, mellette az egyik alelnök, Siraky Krisztina, jobbról Dudás Róbert régióigazgató[/caption]

Ennek mentén alakult meg az új elnökség, amelyet ezentúl Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere vezet, mellette pedig az egyes választókerületekből Siraky Krisztina és Dobrocsi Lénárd lettek az alelnökök. Utóbbi – aki Balassagyarmaton önkormányzati képviselői feladatokat is ellát – indul a nógrádi 2. választókörzetben a 2018-as parlamenti választásokon. A régióigazgató hozzátette, a leköszönő elnökség megteremtette az alapokat, de az új kihívások, így a 2018-as sorsdöntő választás előkészületei új lendületű, frissebb vezetést igényelnek.

Dudás Róbert kijelentette, a Jobbik 2017-ben gyorsabb sebességi fokozatra kapcsol, cél az egyéni mandátumok megszerzése, 2019-ben pedig remélik, újabb polgármestereket delegálhatnak országszerte.

A sajtótájékoztatón az új elnök, Dócs Dávid elmondta, a közeljövőben minden korosztályt igyekeznek megszólítani, a megoldásra váró feladatok közül pedig megemlítette a cigány-magyar együttélés rendezését minden településen, a nógrádi fiatalok elvándorlásának megakadályozását, munkahelyek teremtésének ösztönzésével, a megyei életkörülmények javításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában