jegyzet

2018.09.23. 15:04

Diákok telefonnal

A minap az utcán sétálgatva több, az iskolából hazafelé tartó diákra lettem figyelmes, akiket nem volt nehéz szemügyre venni.

Szabó Rita

Forrás: Shutterstock

Fiúk és lányok is a mai trend szerint öltözködve, hangosan kuncogva, felnőtt embereket szinte fellökve közlekedtek csapatostul. Hátukon hátizsák, a banda összes tagjának kezében pedig kivétel nélkül okostelefon… Az egyik gyorsétterem előtt négy fiatal lány, mind kissé lenge öltözetben, feltűnően sok sminkben, szintén okostelefonjukkal a kezükben visítva nevettek. Pusztán csak a hátukon lévő hátizsák jelezte, hogy az iskolából tartva hazafelé beugrottak egy hamburgerre.

Alapos megfigyelőként általában azt is szemügyre veszem, milyen fajta készüléket lóbálnak a kezükben, ami lassan divatkellékként szolgál számukra. A legtöbbjük követi az okostelefon divatot, így az egyik legdrágább és legmenőbb készülékkel csekkolják le az aktuális rivális lányok internetre feltöltött hivalkodó képeit. A mellettük lévő padon üldögélve akarva akaratlanul megosztották velem az éppen kibeszélni kívánt tini leány csúf előéletét. Kinek és mikor csábította el a hasonló korú „pasiját”, ahhoz képest, hogy kövér, ferde az orra, és szálkás a haja.

A fiatalok közötti rosszindulat mindig is jelen volt, az okostelefon szimplán csak egy újabb kellék ahhoz, hogy lecsekkolják az aktuális konkurenciát. Na meg persze korántsem mindegy, hogy ehhez egy több mint kétszázezer forintot érő készülék virít a kézben…

Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában