Helyi közélet

2016.10.21. 06:58

Diákok programja a diákoknak

fenyvesi

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére három évvel ezelőtt indult útjára a TE IS iskolai sportprogram sorozat, ami többről szól, mint sportról. A kezdeményezéshez a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott.

Szécsény. Pancsovai Gergely, az iskola igazgatója a TE IS-t nagyszerű kezdeményezésnek tartja. Elmondta, hogy főleg a halmozottan hátrányos gyermekekből szerveződött egy tizenkét fős csapat, akik az iskolatársaik részére különböző programokat állítanak össze. A csoport mentor tanárokkal dolgozik együtt. Az a tapasztalata, hogy a fiatalok egyre önállóban végzik a munkájukat, jobbnál jobb ötletekkel állnak elő. A megbeszélésen az is előfordult, hogy a csoport tagjai mondták el, mik lehetnek egy-egy rendezvény buktatói. A TE IS lényege, hogy diákok szerveznek programokat diákoknak.

[caption id="" align="aligncenter" width="1591"] A TE IS lelkes csapata[/caption]

Az iskolában havonta egy-egy  alkalommal  kerül sor olyan rendezvényre, ami  ehhez a lelkes kis csapathoz tartozik. Volt kerékpártúra, gyalogtúra, meghívtak fitneszedzőt, népszerű volt az iskolások körében a villámcsődület. Az udvaron a csapat tagjai elkezdtek hullahopp-karikázni, ugrókötelezni és egyre többen és többen követték őket. Nagy sikere volt az iskolai szellemidézésnek, amit több mint egy éve rendeztek, de még ma is emlegetik a tanulók.

Az intézmény vezetése a csoportnak biztosította a TE IS-kuckót, ahol van számítógép, nyomtató és internetezési lehetőség. A fiatalok a mentor tanárokkal beszélik meg a soron következő programot, értékelik ki a legutóbbit. A szécsényi diákok meghívást kaptak a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett, a Sport legyen a tiéd! elnevezésű nagyszabású salgótarjáni, váci, budapesti és egri rendezvényre.

[caption id="" align="aligncenter" width="1591"] Havonta egy-egy eseményre kerül sor az iskolai sportprogram keretében[/caption]

Az összejövetelen 15-18 sportággal ismerkedhettek meg az 1-4. osztályos kisdiákok és természetesen betekintést nyerhettek a szécsényi iskola TE IS programjában. A csoport tagjai a mentortanárokkal a nyáron, Zánkán egyhetes tapasztalatcserén vettek részt.

Pancsovai Gergely, az iskola igazgatója kiemelte, hogy milyen fontos ez a programot szervező hátrányos helyzetű diákok számára. Olyan készségekhez, képességekhez jutnak, amelyek nagy mértékben meghatározzák személyiségük pozitív irányú fejlődését, erősítik önbizalmukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában