Salgótarján

2018.03.15. 11:11

Diákok fúrtak és hegesztettek

Gépi forgá­csoló szakmai verseny kezdődött szombaton a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Gép­ipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanműhelyeiben.

P. K.

A két­fordulós vetélkedéssel a szóban forgó szakmát kívánják népszerűsíteni a diákok körében, ugyanakkor a tehetséggondozó programban a gépésztechnikus ta­nulók­nak is lehetőséget biztosítanak a műhelyismeretek bemutatására.

A versenyben részt vevő pároknak – Dániel László, Bozó Tamás és Varga Csaba szakoktatók felügyelete mellett – először egy összetett, kézi megmunkálással végrehajtható feladatot kellett megoldaniuk: azaz egy-egy csapágyas forgó­szerkezetet, úgynevezett „szegnyerget” barkácsoltak össze. A megmérettetés alatt tehát fúrtak, esztergáltak és hegesztettek is a hozzáértő fiatalok.

A forgácsolóverseny végső döntőjét április közepén, a Stromfeld-napok alatt tartják meg, az ugyancsak a gépipariban megrendezendő, Az év Solid Edge diáktervezője elnevezésű országos megmérettetést megelőző napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában