Nógrád megye

2018.04.21. 10:14

Csaló hirdetett tűzifát: az előleget elvette, a fát nem szállította le

Bűnügyi őrizetbe vettek egy 49 éves szakáldi férfit a rétsági nyomozók.

A Rétsági Rendőrkapitányság egy rendbeli csalás és négy rendbeli csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 49 éves szakáldi férfi ellen.

A férfi január hónapban egy plakáton több településen hirdetett eladásra tűzifát. A plakáton megadott hívószámon január 7. és február 5. közötti időben egy felsőpetényi, két alsópetényi és két legéndi lakos kereste fel a gyanúsítottat, aki a megrendelt tűzifáért előleget kért. A készpénzt a sértettek személyesen adták át, vagy a gyanúsított által megadott számlaszámra utalták, azonban a 49 éves férfi az ígért tűzifát nem szállította le, továbbá az átvett összeget sem adta vissza a vásárlóknak, ezzel tévedésbe ejtve őket.

A gyanúsítottat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói április 20-án Nádudvar belterületén elfogták és a Rétsági Rendőrkapitányság épületébe előállították. A rendőrök a 49 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. A nyomozók vizsgálják, hogy más hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével a gyanúsított összefüggésbe hozható-e.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában