Helyi közélet

2017.04.08. 05:27

COOP-boltok nyílhatnak a Palóc Nagyker üzleteiben

fenyvesi

NMH-információ. Amint arról már beszámoltunk, a múlt év vége óta folyó csődeljárás során a Palóc Nagykereskedelmi Kft-nek nem sikerült megegyeznie a hitelezőkkel, így két hete felszámolás indult a cég ellen. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók elmaradt járandóságait, munkaszerződésben rögzített követeléseiket a felszámoló rendezi majd.

[caption id="" align="alignright" width="1369"] Illusztrációs fotó: Niederland Dávid[/caption]

Tájékoztattuk olvasóinkat arról is, hogy az adós és a hitelezők között nem jött létre egyezség, ezért a törvényszék megszüntette a kft. kérelmére elrendelt csődeljárást. Új fejlemény az ügyben, hogy a jelenleg száz körüli alkalmazottat foglalkoztató Palóc Nagykereskedelmi Kft. huszonnégy saját üzletéből hat-nyolcra bejelentkezett a Coop hazai üzletlánc – írta meg a Magyar Nemzet piaci információira hivatkozva. Hozzátették, hogy a vagyonértékesítés a hitelezők kifizetését szolgálhatja, s hogy azt egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a többi üzlettel. Korábban pedig arról számoltak be, hogy a Spar egy boltot már megvásárolt. A lap szerint elképzelhető, hogy „a konkurens cégek még kivárnak, hiszen minél olcsóbban szeretnék megszerezni a boltokat”.

LK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában