Durva

2018.06.10. 08:52

Betelt a pohár: alkoholfogyasztási tilalmat vezetett be Szécsény

Több fontos döntést is hozott a város képviselő-testülete mostanában.

Sz. F.

Az egyik a közterületek szépítésére vonatkozik. Mint megtudtuk, korábban a városfejlesztő kft., majd a városüzemeltető kft. gondozta a közterületek parkjait, virágosították azokat. Az idén ez a feladat átkerült az önkormányzat közvetlen irányítása alá. A munkálatokba bevonják a közmunkásokat. Az átszervezés miatt egy kicsit később, de annál nagyobb ütemben elkezdődött a parkok, közterek virágosítása. Kikerültek az utcákra, a parkokba a virágládák, amelyekben ott díszelegnek a szép növények. A történelmi belvárosban, a múzeum előtt, az Erzsébet téren, a városháza előtti parkban és még jó néhány helyen a virágpalántákat már kiültették. A tűztoronnyal szembeni parkban szép virágzuhatag vonja magára a turisták, látogatók figyelmét. A városban több ezer egynyári virág, több száz díszcserje és rózsabokor szépíti a környezetet.

A másik fontos döntés a belváros utcáira, tereire vonatkozó alkoholfogyasztási tilalom bevezetése. Mivel a városban az elmúlt időszakban többször is problémát okozott az ittas emberek viselkedése, a város önkormányzata a legutóbbi testületi ülésén rendeletet alkotott ennek megfékezése érdekében. A rendeletet kihirdették. Azok, akik megszegik, szabálysértést követnek el, ellenük eljárást in­dítanak.

Illusztrációs fotó: shutterstock

Címkék#Szécsény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában