Salgótarján

2018.05.26. 19:48

Beszámolókról és pályázatokról is szavaztak, jöhet a Bányamanó

A megyei jogú város közgyűlése minap megtartotta soros ülését a Városháza Dr. Förster Kálmán termében.

P. K.

Fekete Zsolt polgármester a város önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről elmondta: a gazdálkodás eredményeképpen a tárgyévi kifizetési kötelezettséget teljesítették, keletkezett költségvetési maradvány, illetve a kötelező és az önként vállalt feladatokat is megvalósították. A beszámolót nyolc igen, három nem és egy tartózkodás mellett fogadta el a testület.

Élményközpontot építenének

Az önkormányzat két évvel ezelőtt Gyermekmúzeum kialakítása Salgótarjánban címen pályázott úgynevezett Bányamanó élményközpont kialakítására. A pályázati felhívás értelmében minden projekt esetében kötelező valamilyen szakmai együttműködés, így a városvezetés a projekt megvalósítása és fenntartása érdekében a Nógrádi Geopark Egyesülettel köt partneri megállapodást.

Ezt követően a városatyák a Tóstrand és környékének kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról, és a településrendezési eszközök módosításának előkészítéséről szavaztak. A Modern Városok Program keretében kötött megállapodás értelmében a helyszínen sport- és rekreációs központ létesülhet. A fejlesztési elképzelések bemutatása érdekében lakossági fórum összehívását is tervezik.

A képviselők több napirendi pont mellett jóváhagyták az ebrendészeti telep korszerűsítését célzó pályázat benyújtását, a Bátki József Közösségi Ház felújításának keretében elkészült, a fenntartható energia­ellátásra és klímavédelemre vonatkozó akciótervet, valamint a paksi önkormányzattal való együttműködést is. Utóbbi célja, hogy a két város megossza egymással a Smart City projektek során szerzett tapasztalataikat.

Az önkormányzat mindezek mellett Szegregáció és drog Salgótarjánban címmel nyújtott be pályázatot, amelynek keretében a megyeszékhely veszélyeztetett területein egy összefoglaló tanulmányt készítenének. A városatyák utólagosan is egyöntetűen jóváhagyták a projektet.

 

Kiemelt fotónkon: Számos fontos ügyben hoztak döntést a képviselők – Fotó: H. Cs., NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában