Szenvedély

2018.08.16. 19:45

Angliában lett sikeres táncoktató a balassagyarmati lány

A balassagyarmati Szlatinszky Vivien már 16 éves kora óta táncoktatóként, koreográfusként dolgozik. E szenvedélyének gyümölcsét pedig már nem csak itthon, de a tengerentúlon, Angliában is élvezheti.

Oláh Nikolett

 

Szlatinszky Vivien, táncoktató. Fotó: Facebook

- Csupán 12 éves voltam, amikor elkezdtem táncolni Balassagyarmaton. Nagyon megszerettem és komolyan vettem a testmozgást, majd a váci versenycsapat tagja lettem. Később, amikor betöltöttem a 16. életévemet már helyettesítettem az oktatómat a táncórákon, aztán a felnőtt csapatot is én edzettem – kezdte Szlatinszky Vivien.

Mint mondta: a szíve mélyén mindig is érezte, hogy a tánc az ő útja és ameddig nem foglalkozhatott kizárólag ezzel, addig nem is volt igazán boldog.

Versenyek

- Régebben nagyon sok versenyen részt vettem a csapatommal: például a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetség (MTMSZ) és a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség (MDSSZ) megmérettetésein. Szinte minden héten úton voltunk a tavaszi és az őszi szezonban – emlékezett vissza a fiatal tánctanár.

Bár itthon is megpróbálta az oktatást, a sors úgy hozta, hogy Angliában vállalt munkát.

- Eleinte nem tudtam pontosan meddig maradok kint, majd több okból kifolyólag végül is nem költöztem vissza Magyarországra. Az első pár hónap – mint mindenkinek – nekem is iszonyúan nehéz volt. A gyenge angolom miatt nem csinálhattam azt, amit igazán szeretek. Így egy étteremben kezdtem dolgozni és csak kevés, heti egyszeri tanítás fért bele az időmbe. Az álmomért, hogy kizárólag a táncoktatásból élhessek mindent megtettem, rengeteget tanultam és folyamatosan hajtottam magam előre – fejtette ki Vivien.

Kiemelte: nagyon nehéz évek állnak mögötte, de élete legjobb döntése volt, hogy kitartott.

 

 

- Mikor kiderült, hogy vállalkozónak kell lennem ahhoz, hogy oktató lehessek nagyon megijedtem. Az elején alig kerestem valamit szóval a tanítás mellett egy ideig pincérként kellett dolgoznom. Végig az járt a fejemben, hogy legyek erős, az utóbbi csak átmeneti munka. Szerencsére az éttermet fél év múlva ott tudtam hagyni, mert az elkötelezettségemnek hála beindult az oktatói karrierem. Mára már különböző stúdióknak tartok órákat, amelyek szinte mindig tele vannak. Hip-hoppal kezdtem, viszont most commercialnek mondanám a stílusom, de a kortárstánc is nagyon közel áll hozzám – mesélte a ma már sikeres fiatal.

Mi az a commercial dance?

A commercial dance különféle táncstílusok összeolvadása, a különféle show műsorok, népszerű énekesek, parti táncok vagy klub táncok hatását mutató új koreográfiákkal. A hangsúly a bemutatáson, stíluson, kifejezésmódon és az előadáson van.

Szlatinszky Vivien az „At Your Beat” táncstúdió tagja, amelynek alapítója Joelle D’fontaine. A tánciskola üzenete a következő: mindenki tud táncolni, csak meg kell találnunk a saját ütemünket!

 

 

- Úgy érzem, mindenhol szükség lenne egy ilyen stúdióra, ahol csak szeretetet és pozitív dolgokat kap az ember. Egyébként két hónapja New Yorkban megnyitottuk a második „iskolánkat” és nem titok, hogy Magyarország is tervben van – zárta gondolatait az álmát megvalósító, büszke koreográfus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában