Szécsény

2017.11.21. 19:56

Áldás szállt az ősz fejekre: a kor érték, nem teher

„Ősi és érett kultúrákban azért tisztelték az időseket, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember, óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelenített meg, amely a fiatalabbak számára kívánatos volt! Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó a test, hanem hogy ki lakik benne!”

Szenográdi Ferenc

Fotók: Torjay Attila

A városi közművelődési kft. nevében Müller Péter gondolataival köszöntötte Sáriné Borik Melinda házigazda a megyei nyugdíjas klubok kulturális találkozójának résztvevőit a hétvégén.

A rendezvényt megtisztelte Balla Mihály országgyűlési képviselő, aki köszöntőjében arról a mérhetetlen nagy szeretetről szólt, ami a nyugdíjasok, idős emberek lelkét átjárja. Hangsúlyozta, jó szívvel adják át a fiatalabb korosztálynak azt a bölcsességet, tudást, élettapasztalatot, amivel rendelkeznek.

Fotók: Torjay Attila

Stayer László Szécsény város polgármestere kifejezte jókívánságát, majd az alkalomhoz illő verssel kedveskedett a szépkorúaknak.

Mesterné Molnáry Mária a Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének megyei elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ez már a nyolcadik alkalom, amikor Szécsény a házigazdája a rendezvényüknek. Ismertette, hogy a találkozón 360 nyugdíjas vett részt, akik huszonkét műsorszámot tekinthettek meg a színpadon, s megköszönte a szécsényi Derűs Alkony Nyugdíjasklubnak, és elnöküknek, Bunder Irénnek a szervező munkáját.

A nap folyamán ismét bebizonyosodott, hogy „Nem csak a húszéveseké a világ”. A színpadról a vidámság, a humor, a jó hangulat sugárzott a nézők felé. Minden fellépő élvezte a táncot, éneket, prózát, jelenetet. Szórakozott és szórakoztatott. A színes, jó hangulatú műsorban volt népdalcsokor, aerobik bemutató, cigánytánc, szóló ének, keleti hangulatot idéző tánc, vidám jelenet, elhangzottak versek és felcsendültek régi slágerek.

A találkozón részt vettek a szécsényi, kisterenyei, balassagyarmati, karancslapujtői, sóshartyáni, nógrádmegyeri, pásztói, karancsaljai, csécsei, magyargéci, mátraszőlősi nyugdíjasok.

 

Résztvevők mondták

Andrási Józsefné Kisterenyéről érkezett 13 fős csoporttal. Elmondta, hogy jó ötletnek tartja a nyugdíjasklubok megyei találkozóját. Az összejövetel jó lehetőség a kikapcsolódásra, szereplésre. A csoportok már hetekkel, hónapokkal korábban készülnek a fellépésre. Az idős ember is vágyik a társaságra.

Szolnoki Béláné a karancslapujtői csoport vezetője kérdésünkre elmondta, hogy tizenöt éve alakultak, azóta minden évben részt vesznek a megyei találkozón. Mindig nagy öröm találkozni a régi ismerősökkel, új barátokat szerezni. A rendezvénynek összetartó és életben tartó ereje van.

Bunder Irén a szécsényi Derűs Alkony Nyugdíjasklub vezetője, a társainak a szervezésben, előkészítésben való önzetlen munkáját, segítségét emelte ki. Szívesen tették. Megtiszteltetésnek veszik, hogy a megyei szervezet már több éve Szécsényben tartja a nyugdíjasok találkozóját. Csoportjuknak a szervezés és előkészítő munka mellett jutott idejük arra is, hogy felkészüljenek, három számmal is a közönség elé lépjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában