Helyi közélet

2016.08.19. 05:20

Aki a virágot szereti…

fenyvesi

Piliny. Azt mondják, aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet. A mondás, egy az egyben igaz, a szerény, munkaszerető, pilinyi Rajkóné Juhász Erzsébetre. Évekkel ezelőtt csupán önszorgalomból – természetesen megbeszélve a település vezetőjével – kialakított a község központjában egy kis virágos parkot, amit azóta is gondoz. Később közmunkás lett. Két évvel ezelőtt azt mondta Lehoczki Szabolcs polgármesternek, hogy a polgármesteri hivatal mellett lévő zöld területet szívesen parkosítaná, beültetné különböző virágokkal, amit természetesen ápolna, gondozna is. A falu első embere örömmel vette a javaslatot. A földmunkához segítséget kapott Juhász Sándor, Szigeti Gábor, Szabó Tamás személyükben. A szép, virágos park, ami a község egyik ékessége elkészült. Rajkóné Erzsike jóvoltából az idén is megújult. A virágmagvakat, a dália gumóit, a kardvirág hagymáit a lakosságtól kapta, a szép, díszes kannavirágok Ludányhalásziból származnak. Természetesen az önkormányzat is a segítségére volt a virágpalánták beszerzésében.

Van a községben még egy harmadik virágos park is, amit ő ápol, gondoz. Mindezt miért? A válasza egyszerű – szeretem a szépet, a virágokat, a munkát, örömet jelent számomra, hogy a falu szépítéséhez, ahol születtem, ahol a nagy- és a dédszüleim is éltek, hozzájárulhatok.

Rajkóné Juhász Erzsébet nagy szeretettel ápolja, gondozza a község virágos parkjait, amelyeknek ő a megvalósítója.

Szenográdi Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában